Start / Hund / Hundmat / Torrfoder

Hundmat Torrfoder - Torrfoder Hund

Hundmat torrfoder & Torrfoder hund: I dag är det mycket vanligt att hundägare väljer att utfodra sin hund med torrfoder - Även om det finns många bra och lättanvända alternativ till torrfoder för hund idag så finns det idag överlägset störst utbud av hundmat torrfoder. Ett bra torrfoder för hund är ett enkelt och smidigt sätt att ge din hund all den näring och energi den behöver, utan att vara orolig för att du missar något i hundens kost. Torrfoder för hund har flera fördelar och finns oftast i flera olika varianter anpassade efter hundens specifika behov, exempelvis valp, senior, rasspecifik, för bättre munhälsa, steriliserad hund och mycket mer. Genomgående för vårt sortiment är noggrant utvalda produkter - precis som bra torrfoder hund. Vi erbjuder endast välkända varumärken så som Royal Canin Torrfoder hund och Svensktillverkade Standardt liksom Bozita Robur. Köp online med snabb hemleverans eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm när det passar dig - Varmt välkommen in!

Läs mer om torrfoder för hund här

Kort om Torrfoder för hund

Torrfoder kanske inte alltid passar alla hundar även om de passar de allra flesta valpar, vuxna hundar och seniorer. Torrfoder för hund finns anpassat för alla olika åldrar, från lekande valpar till energiska och livliga vuxna hundar liksom seniorer. Givetvis erbjuder vi också torrfoder för hund vid allergier och känsligheter. Vi vet att det är svårt att hitta ett bra torrfoder för hund. Har du frågor kring torrfoder för hund eller en hund som inte äter torrfoder så är du varmt välkommen att höra av dig - men kika gärna in vanliga frågor nedan.

Fördelar med torrfoder till hund

 • Lång hållbarhet
 • Knapriga bitar stärker hundens tänder och håller dem rena
 • Maten kan ligga framme längre utan att bli dålig
 • Torrfoder är perfekt att gömma, kasta och använda till olika aktiveringsövningar för din hund
 • Stort urval. 
 • Enkelt att kunna individanpassa kosten.

 

Olika typer av torrfoder hund - att tänka på vid köp av torrfoder för hund

Torrfoder steriliserad hund

Många hundar idag är steriliserade och kastrerade. Vid en sterilisering påverkas hundens ämnesomsättning ganska så omgående efter detta. Vilket innebär att de generellt minskar sin ämnesomsättning med 20-40% beroende på individ. Därför är det väldigt viktigt att byta till ett torrfoder för steriliserade hundar tidigt efter steriliseringen. Risken är annars mycket stor att hunden på kort tid blir överviktig - vilket i sin tur kan leda till sjukdomar och överbelastningar i kropp och leder. Är du osäker på vilket torrfoder för kastrerade hundar du ska välja, så fråga oss gärna!

 

Torrfoder till valp?

Många valpar övergår ganska snart från att dia från tiken till att börja kunna äta torrfoder anpassat för valpar. Vilket torrfoder till valpen du bör använda till valpen bör du rådfråga din uppfödare. Vill du senare byta torrfoder till valpen så kan du enkelt göra detta genom en succesiv övergång över ca en vecka. Undvik att byta torrfoder till valpen första tiden då mijöombyte och flytt kan innebära mycket stress för hundvalpen. Därför är det bra att avvakta med ett torrfoderbyte för valpen. Kika in alla torrfoder för valp här.

 

Är det bättre med spannmålsfritt torrfoder?

Det finns idag ingen entydig forskning som säger att det är bättre eller sämre med spannmålsfri hundmat. Det finns däremot många torrfoder som saluförs som spannmålsfritt men där kolhydratkällan har ersatts av något annat. Är hunden känslig mot spannmål är det självklart bra att välja hundmat med mindre mängd eller olika typer av spannmål. Detta foder brukar kallas hypoallergent eftersom det har mindre ämnen hunden kan bli/vara överkänslig mot. Fördelen med spannmål är att det ger en bra mättnadskänsla och innehåller nyttiga vitaminer och bra kostfibrer som håller magen igång.

 

Hundmat Torrfoder Svenskt - Svensktillverkade torrfoder hund

Vi är givetvis måna om vår miljö och natur! Därför tycker vi att det är bra med Svensktillverkade torrfoder för hund. Hos oss hittar du flertalet svensktillverkade torrfoder för hund från populära och välkända varumärken så som Standardt och Bozita Robur. Är du osäker på vilket svensktillverkat torrfoder för hund som passar er bäst, fråga oss gärna så guidar vi dig!

 

Rasanpassade torrfoder - Rasfoder & specialfoder

Många hundar får med tiden fysiska besvär eller har små egenheter som är väldigt specifika för just den hundrasen. Att välja ett torrfoder som är specialanpassat efter just din hunds ras besparar ofta dig och hunden framtida besvär. Förutom rasspecifika foder finns det även specialfoder som inriktar sig på bland annat hundar som är aktiva, kräsna, hund med artros, stressmage hos hund, diarré, digivande tikar, tänder och munhygien, hundallergi, päls och hud, övervikt och många andra. Vad man ska ha beror på hunden.

 

Bästa torrfoder hund

Vi får ofta frågan om vilken hundmat torrfoder som är det bästa eller vilket är ett bra torrfoder hund. En fråga som inte på något sätt kan generera ett kort svar. Skulle du få ett kort svar när du ställer denna fråga så får du troligen inte ett ärligt svar eller ett bra svar.

För att reda ut vilket torrfoder som är det bästa för dig och din hund så behöver vi ställa en del frågor. Utefter svaren på dessa frågor nedan så tror vi att du på egen hand kan komma fram till vilket hundfoder torrfoder som är det bästa för dig och din hund. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi självklart till!

Att fundera på vid val av torrfoder för hund

Ålder på din hund
Hur gammal din hund har stor betydelse vid val av hundfoder, har du en valp bör du först och främst utgå från din valps behov som skiljer sig från vuxna och seniora hundar och därför välja ett foder som är anpassat efter valpars behov. 


Storlek & Vikt på hunden (vuxenvikt)
Hundens vuxenvikt har stor betydelse vid val av hundmat torrfoder. Små hundar har helt andra näringsbehov och ofta högre ämnesomsättning än medelstora och stora hundar. Liksom att små hundar generellt når vuxen ålder snabbare än en större ras. T.ex. en Yorkshire Terrier valp räknas generellt som vuxen redan vid 10 månaders ålder medan en Grand danois inte räknas som vuxen före 24 månaders ålder. De flesta hundfoder har dessutom anpassat foderkulorna storlek för att passa en viss storlek av hund, framförallt för hundens tänder. Även om större hundraser inte lika ofta har problem med sina tänder så små hundar så har de större raserna andra problem eller riskfaktorer. Något som är viktigt framförallt för större hundar är att välja ett torrfoder till hunden med stöd för hundens leder.


Torrfoder vid allergier & känsligheter? 
Har din hund eller valp några kända allergier eller känslig mot någon specifik ingrediens eller protein? I så fall ska du ta hänsyn till detta vid valet av torrfoder och i största möjliga mån utesluta detta ur hundens diet.

Speciella behov - torrfoder för individen?
Har du en hårt arbetande hund eller en hund som är kastrerad, steriliserad eller tenderar till övervikt. Oavsett behov så ska detta också tas hänsyn till vid valet av torrfoder till hunden. En hårt arbetande hund har helt andra näringsbehov kontra en hund med tendens till övervikt eller en äldre hund som kanske är mindre rörlig.


Svensktillverkade torrfoder för hund 
Är det viktigt för dig att torrfodret du väljer är Svensktillverkat så har vi ett par alternativ att erbjuda så som Standardt hundfoder och Bozita Robur hundfoder. Båda dessa torrfoder för hund är tillverkade i Sverige med så mycket som möjligt av ingredienserna från svenska källor.


Torrfoder hund spannmålsfritt?
Är det viktigt för dig att torrfodret är spannmålsfritt? Många frågar idag efter spannmålsfria torrfoder, vilket det finns en uppsjö av. När det kommer till valet av ett spannmålsfria torrfoder bör du även ställa frågan vad torrfodret innehåller istället för spannmål som ofta är en viktig ingrediens för att kunna binda ihop foderkulan i tillverkningen. Mer om just spannmålsfria torrfoder kan du läsa under spannmålsfritt hundfoder, hundmat & torrfoder. Vanliga frågor om torrfoder för hund

Hur mycket torrfoder hund ska min hund äta per dag När det kommer till mängden torrfoder som rekommenderas för din hund så beror det på vilket torrfoder du väljer att utfodra med, dels hur mycket din hund väger, liksom ålder och hur aktiva ni är. Generella utgångspunkten bör vara fodergivan som står angiven på förpackningen. Tänk dock på att denna inte tar hänsin till individen utan bör därför ses som en grov uppskattning på vad din hund behöver äta per dygn.

Vi rekommenderar att du börjar med att utgå från angiven fodergiva för valt torrfoder till hunden och märker du sedan att hunden är för smal eller lätt går upp i vikt så justerar du mängden per dag utefter detta. Tänk också på att mängden torrfoder som rekommenderas enligt tillverkarna baseras på att hunden endast äter torrfodret, inget godis, inga tugg m.m. Allt dessa är något du också behöver justera mängden torrfoder du ger per dag för.

Hund äter inte torrfoder? Det kan finnas många olika orsaker till att hunden inte vill äta torrfoder. Många av oss hundägare blir oroliga när hunden inte vill äta. I de allra flesta fall så beror det på orsaker som inte behöver göra dig orolig.

Orsaker till att hunden inte vill äta torrfoder kan vara:
 • Maten står framme hela dagen.
  Prova att ta bort matskålen efteer 15-20 minuter.

 • Torrfoderpåsen har stått öppen.
  Storleken på en torrfoderpåse bör anpassas efter hundens storlek så att torrfodret inte står för länge - då det gärna tappar doft & smak med tiden. Likaså är det viktigt att förvara torrfoderpåsen i en lufttät behållare, torrt och svalt.

 • Torrfodret har låg smaklighet.
  Hundar är individer precis som oss människor och föredrar olika smaker. Därför kan det vara en god idé att prova något annat torrfoder. Stirra dig dock inte blind på smaken eller valet av proteinkälla då torrfodersmaken oftast är en buljong som sprayas på torrfoderkulan under tillverkningen. Därför kan foder med liknande ingredienser smaka väldigt olika.

 • Det är varmt
  Liksom oss människor är vi inte lika hungriga när det är varmt. Därför kan det vara en god idé att prova att utfodra hunden senare eller tidigare på dagen under varma sommardagar.

 • Låg aktivitet
  Under perioder då hundar rör sig mindre, går det generellt åt mindre energi. Vilket även kan påverka hur mycket hunden äter.

 • Löptider
  Hormoner spelar också stor roll för hundars aptit. Löptikar kan ofta uppvisa mindre aptit under löptider liksom hanhundar ofta blir mer ignoranta mot mat om grannens hund eller hund i närheten löper.
Hur länge håller öppnade hund torrfoder? Den analys innehållandes vitaminer m.m. i torrfodret är garanterade att hålla dessa nivåer till och med bäst föredatumet. En öppnad torrfoderpåse håller normalt till bäst föredatumet som är angivet på påsen. Förutsatt att torrfodret har förvarats i en torr och sval mijlö väl tillförsluten.


Vad är rasanpassade torrfoder? Rasanpassade torrfoder är torrfoder framtagna specifikt för att ta hänsyn till en specifik ras behov. Sådana behov kan t.ex. vara med inriktning på hud & päls, lätt att gå upp i vikt, ledproblem eller andra vanligt förekommande problemområden. Nedan har vi några exempel.
Labrador
Labradorer och Golden retrievers har lätt att gå upp i vikt. Torrfoder för dessa raser innehåller generellt lägre fett och kolhydrater och mer ingredienser för lederna än vanligt foder.

Pudel
Pudlar har en näringskrävande päls och specialfoder för denna ras, eller andra "pälsraser" innehåller ofta med vitaminer och mineraler.

Dvärgschnauzer Urinvägsproblem är vanliga hos dvärgschnauzer, så rasfodret har ofta lägre proteininnehåll för att förebygga uppkomsten av urinstenar.

Schäfer
Stressmage är något som ofta drabbar schäfrar. Här ligger fokus på att hålla magen i trim med hjälp av lättsmälta proteiner och fibrer.

Yorkshireterrier
En ras som är känd för att vara lite kräsen men det beror på att den har färre luktceller än andra raser. Stark arom och smak lockar den här hunden. 

Vet du inte vilket torrfoder du skall välja till din hund?


Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta det bästa torrfodret för din valp och hund oavsett behov. Vi erbjuder de flesta varumäken både online och i butik, varav många av varumärkena som Hills torrfoder och acana torrfoder har fått goda omdömen i tester. Föredrar du svensktillverkade torrfoder så hittar du även Standardt torrfoder och robur torrfoder hos oss. Letar du efter storsäljare så som Royal Canin torrfoder för hund billigt så erbjuder vi detta också. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta det bästa torrfodret för din hund och valp. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärdt torrfoder både Online med gratis hemleverans och i Butik.
Sortering:
Standardt Normal
från 199 kr
Slut
Standardt Mild
från 199 kr
Slut
Standardt Extra
från 199 kr
Slut
Monster Dog Original Sensitive
från 249 kr
Slut
Monster Dog Original Sterilized
från 199 kr
Slut
Monster Dog Original Puppy S/M
från 199 kr
Slut
Monster Dog Original Dynamite
från 249 kr
Slut
Monster Dog Original Puppy L/XL
från 199 kr
Slut
Monster Dog Original Adult
från 199 kr
Slut
Core Dog Puppy
från 239 kr
Core Dog Puppy Large
från 279 kr
Eukanuba Adult Small
från 319 kr
Core Dog Adult Original Medium
KAMPANJ
Core Dog Senior
från 239 kr
1 2 ... 6 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr