Start / Hund / Hundpromenad / Hundsele

Hundsele, Hundsele bil, Antidrag, Ergonomisk Hundsele

Hundsele: Att köpa en hundsele till din hund är inte alltid en enkel uppgift. Det finns många aspekter att ta hänsyn gällande val av hundselar. Nedan så går vi igenom de vanligaste frågorna kring val av sele till din hund. Tänk även på att du kan förfina ditt urval av selar för hund genom att välja produkttyp och egenskaper nedan. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundselar, antidragselar, ergonomiska hundselar, hundsele till bil, hundsele Hurtta i olika storlekar, material och färger. Alla från välkända varumärken så som Dog Copenhagen, Dogman, Hurtta med flera. Köp hundsele online eller få hjälp att prova ut en hundsele i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Varmt välkommen in!

Underkategorier: Valpsele - BilseleAntidragsele - Bogsele - Dragsele - H-Sele - Kylsele - Softsele - Y-Sele

Läs mer om Hundselar

Hundsele i korthet

Idag finns det en uppsjö av olika märken på hundselar, allt från Hurttas selar som består av, venturesele, hurtta trailsele till något enklare selar så som Dogmans Meshsele, eller utmärkta valpselen H-Sele iris från Dogman men också ergonomiska hundselar så som Dog Copenhagen och Metizo Dezign. Att välja rätt hundsele är som sagt ingen enkel uppgift, nedan har vi listat de vanligaste frågorna vi får om hundselar. Vi hoppas att detta kan göra ditt val av valpsele och hundsele enklare.

VARFÖR BEHÖVER HUNDAR EN HUNDSELE?

Hundselar utgör ett bra komplement till halsband. Idag är det nästintill lika populärt om inte mer populärt att använda hundselar på hunden istället för halsband. Fördelarna är många liksom att god ergonomi erbjuds samt att hundselar utvecklats till att vara tillverkade av högteknologiska material, smarta justeringsmöjligheter och många användningsområden. Den absolut största fördelen med hundselar idag är att de erbjuder en överlägsen ergonomi - så länge du provar ut rätt storlek på hundselen.

 

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV Hundsele

Prova ut rätt storlek på hundsele

 • Ergonomi & Passform - Ergonomin på en hundsele är a och o. När du provar ut en hundsele till din hund så bör du ta hänsyn till ergonomin. Optimal ergonomi på hundselen uppnås när hunden kan röra sig fritt och obehindrat utan skav. Hur vet jag det, undrar du kanske då? När du provar hundselen hemma eller i butiken så koppla upp hunden och ta ett provvarv för att se att bogpartiet på hunden kan röra sig fritt och obehindrat. Andra delar att ta hänsyn till är också att en ergonomiskt korrekt sele inte skall skava bakom framben eller direkt mot hud eller päls. Då är en hundsele vadderad att föredra. Är hunden ovan att gå med sele så kan hunden beté sig annorlunda än normalt, prova då gärna selen en lite längre stund så hunden får en möjlighet att vänja sig. Ergonomin på selen beror också på vid vilka tillfällen du har tänkt att använda hundselen. Mer om olika typer av hundselar kan du läsa nedan. Titta gärna in videon under vanliga frågor & svar för att se detta visuellt.

 • Hur ska en hundsele sitta? Hur hundselen ska sitta beror till stor del på vilken typ av hundsele du har. Men ett par riktmärken för hur selarna ska sitta är:
  • Att hunden ska kunna röra sig fritt och obehindrat.
  • Att selen inte glider ned överframbenen utan sitter tillräckligt högt upp över bröstpartiet. (Därför är bogselar ofta problematiska).
  • Att selen inte siter för tight bakom frambenen då det kan orsaka skav när hunden springer och går.
  • Minst två fingrar i distans mellan hunden och selen.
  • Att selen inte åker upp ovanför bröstkorg och orsakar svårigheter för hunden att andas.

 • Hur säta på hundsele på hunden? - Att sätta på en hundsele är inte svårt! Hur du sätter på selen på enklast sätt beror framförallt på vilken typ av sele du väljer. Idag är de flesta selar försedda med flera spännen som underlättar påtagningen av selen på hunden. Hurtta har en utmärkt video som visar hur du enkelt sätter på en sele på hunden. Videon ser du i sin helhet här.

Rekommenderade selar för olika hundraser

Olika hundraser har olika förutsättningar när det kommer till passform. Vissa hundraser är betydligt svårare och nedan går vi igenom vad du kan tänka på vid val av selar till specifika raser och storlekar på hundar.

 • Hundsele liten hund - att köpa hundsele till små hundar är inte alltid så lätt. Många modeller av selar har breda remmar och ibland för styva textilier. Vilket kan påverka hur fritt hunden kan röra sig. Ofta passar Step-in selar och Y-selar för små hundar. Nedan har vi flera rekommendationer av selar till små hundar som behöver en liten hundsele.

  • Hundsele Chihuahua - Att köpa en hundsele till chihuahua är inte alltid helt lätt. För att göra urvalet lite lättare så rekommenderar vi framförallt Curli Vest Sele Air, Hurtta Casual Y-sele samt Dogman Meshsele samt en väl justerad H-sele så som Dogman H-Sele Iris som hundsele till Chihuahua.

  • Hundsele Fransk bulldog - Små hundar med breda bogpartier rekommenderar vi i första hand att välja en hundsele som garanterar att hunden kan röra sig fritt. Selar som passar Fransk bulldog är Dog Copenhagen, Curli Vest Sele Air samt Hurtta Y-Sele.  Undvik framförallt Bog-sele till Fransk bulldog.

  • Hundsele Tax - Hundselar som passar till taxar är inte heller helt lätt att hitta. Dels för att taxen har en så lång kropp samt ofta kraftig och muskulöst bogparti. När du provar ut en hundsele till taxar så undvik Bog-selar samt säkerställ att hundselen inte skaver bakom frambenen. Dog Copenhagen, Curli Sele samt Hurtta Razzle Dazzle Y-Sele brukar fungera bra för taxar.

 • Hundsele stor hund - att köpa hundsele till små hundar är inte alltid så lätt. Många modeller av selar har breda remmar och ibland för styva textilier. Vilket kan påverka hur fritt hunden kan röra sig. Ofta passar Step-in selar och Y-selar för små hundar. Nedan har vi flera rekommendationer av selar till små hundar som behöver en liten hundsele.

  • Hundsele Labrador - Labradorer är ofta muskulösa och energiska hundar som gärna drar en aning i kopplet om du inte tränat mycket på att gå ordentligt. I ung ålder så är det en fördel med en hundsele som har en antidrag-funktion typ Hurtta No pull eller VGW sele som underlättar träningen att inte dra i kopplet. Har du en labrador som inte drar så rekommenderar vi något bredare selare så som Metizo-selen samt Dog Copenhagen Comfort Walk.

  • Hundsele Schäfer - Att välja en hundsele till schäfer är relativt snarlikt som att välja till en labrador. I ung ålder så är det en fördel med en hundsele som har en antidrag-funktion typ Hurtta No pull eller VGW sele som underlättar träningen att inte dra i kopplet. Har du en labrador som inte drar så rekommenderar vi något bredare selare så som Metizo-selen samt Dog Copenhagen Comfort Walk.

  • Hundsele Amstaff - Lämpliga hundselar till amstaff är framförallt bredare hundselar som sitter väl anpassade på bröstpartier då rasen normalt har muskulös bog. Givetvis kan det variera något från hund till hund vad som passar bäst men Metizo-selen liksom Dog Copenhagen och Hurtta Y-selar brukar sitta riktigt bra. Kom gärna in och prova ut en hundsele till Amstaff hos oss.

 

Egenskaper vi uppskattar på hundselar

Selar har många olika egenskaper, nedan går vi igenom egenskaper vi själva uppskattar när vi använder hundselar på våra egna hundar.

 • Hundsele med Reflex - hundsele reflex, reflex, reflex, reflex, reflex, vi kan inte tjata för mycket om att använda reflexer. Hundsele med reflex är en billig försäkring och säkerställer att omgivningen ser dig och din hund i mörket. Du kan enkelt sortera ut efter hundselar med reflex under "Egenskaper".

 • Kopplingsringar - Väl placerade D-ringar som erbjuder valmöjligheter till vart du fäster hundkopplet på hundselen tycker vi är viktigt. Vissa situationer och träningsmoment underlättas av att t.ex. placera kopplet framtill på bröstet, medan andra aktiviteter är det bättre med en ryggkoppling. 

 • Antidrag -  hundsele antidrag är något vi varmt kan rekommendera för dig som aktivt tränar din hund till att dra mindre under promenader eller andra aktiviteter. Det finns både hundselar med antidragfuntkion där det erbjuds flera kopplingsringar liksom antidragselar som endast har denna funktion och ofta erbjuder bättre passform bland annat. Alla antidragselar hittar du här.

 • Hundsele Med handtag - hundsele handtag kan vara nödvändig i vissa situationer. Ett väl placerat handtag på hundens rygg när du använder sele erbjuder ett enkelt sätt för dig att träna hunden samt hålla hunden nära dig när situationer uppstår där det krävs. Metizo sele samt Dog Copenhagen är hundselar som erbjuder kraftiga handtag på en bra placering.  

 

Kort om olika hundselar & vad de passar bäst till

 • Antidragsele - Antidragselar är framförallt hundselar med en kopplingsring på bröstet som enkelt avleder hundens moment. Antidragselar bör främst ses som en träningssele och är inte tänkta att användas långsiktigt då de kan påverka hundens fysik negativt vid långvarig användning. Men är ett utmärkt verktyg för att träna hunden till att inte dra. Läs mer om antidragselar här.

 • Bogsele - också benämnd D-Sele sitter sällan bra på hundar ur en ren ergonomisk synvinkel. Många Bogselar hämmar fri rörelse av bogen och glider ofta upp mot hals när hunden drar. Ofta hamnar D-Selen alldeles för högt upp eller så sitter den precis över bogbladen och hindrar optimal rörelse. Detta kan bidra till framtida förslitningsskador. Dessutom är det ofta väldigt obekvämt för hunden att böja sig ner för att sniffa på marken. Exempel på D-selar och Bogsele för hund är flera av Julius Hundsele K9 och IDC selarna, Hurttas Bog-sele med flera. Alla bogselar hittar du här.

 • H-Sele - Precis som det låter så sitter den H-Selen som ett H på hunden. Ofta är de väldigt justerbara på alla ledder och passar utmärkt som valpselar tack vare justerbarheten. Det du skall vara uppmärksam gällande H-Selar är att delningen av selen framtill vid bringan på hunden inte ska klämma på luftstrupen och hamna för högt upp. Du vill ha god marginal på den bakre remmen mot hundens framben så att hunden kan röra sig fritt utan att magremmen skaver mot något. Alla H-Selar hittar du här.

 • Y-sele - Y-Selar för hund har blivit populärare senaste 5-10 åren då de ofta erbjuder hög komfort, god passform samt utmärkt ergonomi. Många av våra storsäljare ingår i kategorin Y-sele, t.ex. Hurttas Casual y-sele, Metizoselen samt Dog Copenhagen Comfort walk & Dog Copenhagen Comfort Air. Y-Selen karaktäriseras av att den sitter just som ett Y framtill på hunden. 
  Detta gör att en korrekt sittande y-sele i de flesta fall gör att hunden kan röra sig bog fritt oavsett om hunden går eller springer. Många modernare Y-selar så som Hurtta Weekend warrior och Metizoselen har ett smidigt hanteringshandtag på ryggen, vilket gör att du enklare kan kontrollera din hund i situationer som kräver det.

 • Step in sele - Stepinselen är som den låter en sele som är mycket enkel att ta av och på hunden. Stepin-selen sitter snarlikt en D-Sele eller bogsele och är svår att få att sitta optimalt på hunden. Ofta är stepinselarna mer anpassade för mindre hundar och ofta även stor justerbarhet på. Stepinselar finns både med och utan bröstremmar och passar ofta för snabbt växande hundar som t.ex. valpar.  Vanliga selar inom kategorin Step-insele är Tre ponti, Curlie med flera.

 

Rekommenderade hundselar för olika ändamål

Beroende på hur och när du ska använda hundselen så kan det finnas en fördel att ha flera olika hundselar till de olika situationerna du och din hund är i. Nedan går vi igenom vanliga aktiviteter och vilka selar som är mest lämpliga för dem.

 • Vardagssele för hund - Att välja en sele för promenader med din hund är kanske en av de vanligaste ändamålen för hundselar. När det kommer till val av hundsele till promenader så fungerar i stort sett alla hundselar även om Y-Selar oftast sitter bäst och erbjuder bäst ergonomi även för hundpromenader.

 • Vandra med hund - Om du vill använda en sele till hunden när ni ska vandra så prova ut en sele så den sitter perfekt. Modell av sele bör anpassas efter bästa passform. Se till att även "provvandra" i selen längre sträckor innan ni ger er ut på äventyr tillsammans för att säkerställa att inga skav eller problem uppstår.

 • Hundsele Cykel - När det kommer till att cykla med din hund är det viktigt att tänka på att hunden har en bekväm sele som inte skaver samt sitter bra ergonomiskt. Vill du att hunden skall dra dig på cykeln kan en dragsele vara ett bra alternativ annars fungerar i stort sett alla väl sittande Y-Selar för detta ändamål.

 • Hundsele Löpning - Att springa med sin hund kan vara väldigt givande för er båda. Hunden kommer troligtvis att älska det. När det kommer till utrustning av val av hundsele för löpning med din hund så rekommenderar vi även här att välja ut en väl sittande y-sele för ändamålet. Se till att selen inte skaver någonstans på hunden och att hunden kan röra sig obehindrat och fritt. Non-Stop Line harness är en hundsele som passar bra för exempelvis löpning med din hund.

 • Skidor - Ska du ge dig ut i längdspåret med hunden kan en väl sittande hundsele drag vara väl värd sin investering. Om du bara ska prova på att åka längdskidor med din hund så räcker ofta en väl utprovad y-sele för ändamålet om hunden inte skall dra dig.

 • Hundsele bil - Att hunden ska vara kopplad eller i bur är det lag på i Sverige idag. Vi tycker givetvis att alla hundar ska vara kopplade i bilen för säkerhetens skull. Även om många hundselar kan fungera som en hundsele bil så rekommenderar vi att du har en separat sele för detta ändamål som är dragtestad samt krocktestad. Alla hundsele för bil hittar du här.

Hundsele bäst i test - enligt kontorshundarna

Alla olika hundar har olika fysik och passar därför olika bra i alla hundselar. Men om kontorshundarna får välja en favorit så landar det på Dog Copenhagen's olika modeller av selar. Dog Copenhagen erbjuder två olika modeller med otroligt bra passform, materialval och funktioner. Välkommen in och prova ut en Dog Copenhagen Sele så får du se! 

Vanliga frågor om hundselar

Hundhalsband eller hundsele?
Hundhalsband eller hundsele? Välj det som passar dig och din hund bäst. Ämnet är ofta känsloladdat när det diskuteras i forum. Vad som är bäst för dig och din hund kan ingen annan svara på.

Detta beror helt på hur ditt liv med hund ser ut. Med andra ord spelar det ingen roll om du använder hundhalsband eller hundsele. Det är inte genom utrustningn du skall styra din hund utan det görs bäst genom en bra och tydlig kommunikation med din hund. Sedan kan viss utrustning i form av hundselar göra kommunikationen och träningen av din hund enklare. Alla hundhalsband hittar du här.

Värt att nämna är att vissa typer av hundhalsband är förbjudna i Sverige. 


Hur ska en hundsele sitta?
Hur hundselen ska sitta beror till stor del på vilken typ av hundsele du har. Men ett par riktmärken för hur selarna ska sitta är:

 • Att hunden ska kunna röra sig fritt och obehindrat.
 • Att selen inte glider ned överframbenen utan sitter tillräckligt högt upp över bröstpartiet. (Därför är bogselar ofta problematiska).
 • Att selen inte siter för tight bakom frambenen då det kan orsaka skav när hunden springer och går.
 • Minst två fingrar i distans mellan hunden och selen.
 • Att selen inte åker upp ovanför bröstkorg och orsakar svårigheter för hunden att andas.
Hundsele för valpar (Valpsele)
När det kommer till att välja en valpsele så rekommenderar vi att du köper en valpsele som passar din valp nu och då gärna en valpsele som har stor justerbarhet som möjligt. Vanliga valpselar är H-Selar eller stepinselar, då dessa kan justeras i stort sett överallt. Både rygg, bröst, mage och nackremmar kan justeras på i stort sett alla H-Selar. Alla valpselar hittar du här.

Ergonomisk hundsele?
Ergonomin på en hundsele är a och o. När du väljer och provar ut en hundsele till din hund så bör du ta hänsyn till ergonomin. Optimal ergonomi på hundselen uppnås när hunden kan röra sig fritt och obehindrat utan skav.

Hur vet jag det, undrar du kanske då? När du provar hundselen hemma eller i butiken så koppla upp hunden och ta ett provvarv för att se att bogpartiet på hunden kan röra sig fritt och obehindrat. Andra delar att ta hänsyn till är också att en ergonomiskt korrekt sele inte skall skava bakom framben eller direkt mot hud eller päls. Då är en vadderad hundsele att föredra. Är hunden ovan att gå med sele så kan hunden beté sig annorlunda än normalt, prova då gärna selen en lite längre stund så hunden får en möjlighet att vänja sig. Ergonomin på selen beror också på vid vilka tillfällen du har tänkt att använda hundselen. Mer om olika typer av hundselar kan du läsa nedan.

Kika gärna på videon nedan för att se hur olika selar belastar och hindrar hundens fria rörelse. Valet av hundsele har en större betydelse än vad många tror. Därför är det viktigt att prova ut en sele som sitter ergonomiskt och bekvämt.

Kika gärna in denna Video för att få en visuell uppfattning om hur olika hundselar påverkar hundens rörelse och fysik. Videon hittar du här.Vad är en Antidragsele?
Vad är en antidragsele för hund? Precis som det låter är det en sele för att träna din hund att dra mindre. Att tänka på att flertalet antidragselar för hund är träningsverktyg för att få din hund att dra mindre i slutändan. Även om det idag finns flertalet bekväma antidragselarn för hund så är det många som kompletterar med flera selar eller halsband i sin hundutrustning. Mer om hundsele antidrag kan du läsa här.

Bästa hundselen?
Att säga vilken hundsele som är bäst är omöjligt då ingen sele är optimal eller bäst för alla hundar. Utan att välja hundsele handlar om att hitta rätt sele för rätt ändamål och passform. Men hundselar som ligger oss varmt om hjärtat är Metizoselen, tack vare dess överlägsna justerbarhet och så är det trevligt att dem är Svensktillverkade, Hurttas y-selar i och med prisvärdhet och att de faktiskt passar de flesta hundarna samt ger god ergonomi, VGWBälte-extension tack vare utmärkta antidragegenskaper, sist men inte minst, Dog Copehangen Comfort Walk hundsele med hög comfort, justerbarhet samt att den fungerar bra som vardagssele och antidragsele.

Kriterier för en god passform av hundselar är: fri rörelse av bogblad, bogled och armbåge. Samt att hundselen inte trycker på hundens mjukdelar så som hals eller buk.

Olika modeller av hundselar?
Hundselar finns i alla möjliga olika modeller. Nedan går vi igenom många vanliga modeller av selar och vad dem passar bäst till.

H-Sele

Precis som det låter så sitter den H-Selen som ett H på hunden. Ofta är de väldigt justerbara på alla ledder och passar utmärkt som valpselar tack vare justerbarheten. Det du skall vara uppmärksam gällande H-Selar är att delningen av selen framtill vid bringan på hunden inte ska klämma på luftstrupen och hamna för högt upp. Du vill ha god marginal på den bakre remmen mot hundens framben så att hunden kan röra sig fritt utan att magremmen skaver mot något.

Många gånger har H-Selen flera fästpunkter (rygg, bröst och under hunden) vilken gör den mångsidig. En H-Sele med fästring på bringan kan även användas i antidragträning även om den inte är optimal för detta då H-Selen ofta vrider sig vid snedbelastning.


Y-Sele (även kallad X-Sele)

Y-Selar för hund har blivit populärare senaste 5-10 åren då de ofta erbjuder hög komfort, god passform samt utmärkt ergonomi. Många av våra storsäljare ingår i kategorin Y-sele, t.ex. Hurttas Casual y-sele, Metizoselen samt Dog Copenhagen Comfort walk & Dog Copenhagen Comfort Air. Y-Selen karaktäriseras av att den sitter just som ett Y framtill på hunden.

Detta gör att en korrekt sittande y-sele i de flesta fall gör att hunden kan röra sig bog fritt oavsett om hunden går eller springer. Många modernare Y-selar så som Hurtta Weekend warrior och Metizoselen har ett smidigt hanteringshandtag på ryggen, vilket gör att du enklare kan kontrollera din hund i situationer som kräver det.

Att tänka på när du väljer en Y-Sele till din hund är att halsmåttet skall vara ganska tight och att Y-Selen inte skall vandra upp på hundens bröst/hals (för stor) om den drar samt att armbågarna skall gå fria. Men också att ryggremmen inte skall vara för kort samt att bröstplattan inte bör vara för bred.


- Bogsele eller D-Sele

Bogsele, också benämnd D-Sele sitter sällan bra på hundar ur en ren ergonomisk synvinkel. Många Bogselar hämmar fri rörelse av bogen och glider ofta upp mot hals när hunden drar. Ofta hamnar D-Selen alldeles för högt upp eller så sitter den precis över bogbladen och hindrar optimal rörelse. Detta kan bidra till framtida förslitningsskador. Dessutom är det ofta väldigt obekvämt för hunden att böja sig ner för att sniffa på marken. Exempel på D-selar och Bogsele för hund är flera av Julius K9 och IDC selarna, Hurttas Bog-sele med flera.


- Dragsele för hund

Dragselar, också ofta kallade Nomesele är avsedda för att hunden skall dra något efter sig. Dragselarna är ofta lika Y-selen framtill men också sydda för att belastningen skall dras ut över en större yta på hunden och för att hunden skall kunna röra sig fritt. Y-Delningen av dragselarna skall hamna mitt över bröstbenet för att inte klämma på luftstrupen eller blodkärl.

En korrekt sittande dragsele skall följa hundens bröstkorg nedåt så den inte klämmer på hundens mjukdelar. Provar du en dragsele så kommer den ofta se för liten ut när hunden inte drar, men så snart hunden drar något så rätar de ut sig och sitter korrekt. Fästpunkten för koppel på en dragsele bör vara strax ovanför svansfästet. Dragsele för hund kan användas för att tolka, cykla, weightpull, skidåkning, dra pulka, hundspann med mera. 

Våra favoriter bland dragselar för hund är Non-Stop Freemotiondragsele som även finns för de allra minsta hundarna. Söker du ett billigare alternativ är även Baggens Neewa dragsele ett utmärkt alternativ. Även Hurttas X-Sport sele är relativt populär.


- Antidragsele

För de hundar som drar mycket som finns det Antidragselar i många olika varianter. Nyckeln är att dessa antidragselar är designade för att hindra hundens väg och dragkraft framåt. VGW-selen är en av våra toppsäljande antidragselar.

Antidragselarna har en koppelring på bringan/bröstbenet för att hunden ska bli lättare att hantera när den drar. Antidragselarna behöver sitta tight och vara väl utprovade för att inte sitta fel på hunden. Ur ergonomisk synpunkt är inte en antidragsele optimal då den ofta hindrar hundens rörelser, utan skall snarare användas som ett träningsverktyg tills dess att du och hunden har lärt er hur man inte drar. 

Antidragselarna är utformade så att när hunden drar så avleds momentet i sidled då kopplet ligger på höger eller vänster sida om hunden. Vid träning med en antidragsele så växla gärna vilken sida kopplet ligger åt för att inte snedbelasta hunden långsiktigt. För att en antidragsele så som VGW-selen skall fungera optimalt måste den sitta väldigt tight mot armbågarna på hunden för att selen inte skall roteras vid drag. Vilket gör att den inte är speciellt ergonomisk eller komfortabel för hunden.


- Step-in Sele

Stepinselen är som den låter en sele som är mycket enkel att ta av och på hunden. Stepin-selen sitter snarlikt en D-Sele eller bogsele och är svår att få att sitta optimalt på hunden. Ofta är stepinselarna mer anpassade för mindre hundar och ofta även stor justerbarhet på. Stepinselar finns både med och utan bröstremmar och passar ofta för snabbt växande hundar som t.ex. valpar.  Vanliga selar inom kategorin Step-insele är Tre ponti, Curlie med flera.


- Meshsele

Meshselen är en blandning av Y-Sele och Stepinsele. Ofta stor justerbarhet och relativt hög komfort då en korrekt sittande Mesh-sele med lagom stor bröstplatta gör att belastningen sprids ut över en större yta på hundens kropp. Meshselen passar även ofta bra för valpar och varmare årstider då de är tillverkade av tyg som är väl ventilerande. 


Populära hundselar
Våra mest populära modeller idag är Hurtta Casual Y-Sele och Hurtta Weekend Warrior som finns i flera färger och har relativt hög justerbarhet och passar de flesta hundarna. Dog copenhagens selar är selar som fått goda omdömmen i flera tester och sitter ofta väldigt bra. BEHÖVER DU HJÄLP ATT HITTA RÄTT HUNDSELE TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av hundsele eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en sele som sitter rätt på din hund utifrån din hunds ergonomiska förutsättningar. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundsele! Hos oss kan du köpa bra, ergonomiska hundselar, billig hundsele och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:
Hurtta Cooling Wrap Pink
från 399 kr
Metizo Design Metizo Future Walking Rosa
BESTÄLLNINGSVARA
Metizo Design Metizo Future Walking Orange
BESTÄLLNINGSVARA
Curli Vest Sele Air Mesh Orange
från 249 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Camo
från 249 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Svart
från 249 kr
Slut
1 2 3 4 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr