Start / Hund / Hundpromenad / Hundkoppel / Läderkoppel

Läderkoppel hund

Hundkoppel i Läder & Läderkoppel hund: Att välja ett bra och snyggt läderkoppel till din hund ska vara enkelt. Det finns dock en del saker att fundera på när du köper ett läderkoppel till hunden. Nedan så går vi igenom de vanligaste frågorna kring läderkoppel. Tänk även på att du kan förfina ditt urval av läderkoppel för hund genom att använda filter nedan. Hos oss hittar du noggrant utvalda & fina läderkoppel från bland annat Svensktillverkade Alac som endast använder vegetabiliskt garvat läder.  Hos oss kan du köpa läderkoppel online eller besök vår fysiska butik och prova ut ett passande hundkoppel i läder i Sickla Köpkvarter - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Läderkoppel

Hundkoppel Läder i korthet

Läderkoppel har länge varit många hundägares go-to koppel. Läder som material erbjuder trevliga egenskaper och hållbar het - så länge man tar hand om dem. Hundkoppel läder blir mjuka att hålla i liksom får en snygg patina med ålder. 

 

Koppeltvång - Varför behöver hundar läderkoppel?

I merparten av våra Svenska kommuner råder det delar av året eller hela året koppeltvång på alla hundar utom på anvisade platser. Det är så klart viktigt att visa hänsyn till omgivningen och se till att din hund är kopplad dels för andras skull - vid t.ex. hundrädsla. Men även för din och din hund säkerhet. För att ta reda på vad som gäller i din kommun föreslår vi att du kontaktar din kommun eller besöker din kommuns hemsida.

 

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV LÄDERKOPPEL & Hundkoppel läder

Välj passande längd & bredd läderkopplet

 • Längd på läderkoppel - Beroende på hur du ska använda kopplet så bör du anpassa längden efter detta. Ett kort hundkoppel eller multikoppel som har justerbar längd passar ofta bättre i tighta situationer, i storstäder m.m. Medan hundkoppel läder extra långt ofta passar riktigt bra för utomhusaktivteter så som Nosework, promenader m.m. För utomhusaktiviteter är det många som letar efter läderkoppel 3 meter (vilket är svårt att få tag på då huden lädret tillverkas av sällan är så långt som 3 meter - därför är det väldigt svårt att hitta långa läderkoppel över 250 cm. I tätbebyggelse underlättar det ofta att ha ett koppel med fast längd och mellan 60 cm till 220 cm långt. För skogspromenader och ett aktivt hundliv så rekommenderar vi även att du kompletterar med ett hundkoppel läder extra långt eller läderkop hund 220 cm.

 • Bredd på hundkoppel läder- Beroende på längden på läderkopplet så bör du även fundera på en passande bredd för dig och din hund. Säkerställ också att den bredd du väljer är anpassad efter din hunds vikt. En större och tyngre hund belastar hundkopplet betydligt mer än mindre raser. Då handlar det framförallt om hunden rycker till el likande - då gäller det att alla delar på läderkopplet håller.

 • Dragtestade & Hållfasthet - Som vi nämnt tidigare så gäller det också att läderkopplet du väljer också är anpassat efter storlek och vikt på din hund. Ex. Ett tunt läderkoppel passar mindre bra för en större och tyngre hund. Även om kopplet håller till en början så tenderar läder som blir blött och sedan torkar om och om igen bli skörare med tiden.

 • Läderkoppel liten hund - När du ska köpa hundkoppel läder till liten hund så rekommenderar vi i första hand att tänka på totalvikten av kopplet, anpassa framförallt bredden och storlek på haken till hundens vikt, styrka och storlek. Ofta klarar små hundar mer än vad många hundägare tror. 

 • Läderkoppel stor hund - När du ska köpa läderkoppel till stor hund så gäller det omvända. Köp ett hundkoppel läder med ordentlig bredd och hakar som du kan lita på i alla situationer. Framförallt om du har en större hund som drar. 

Egenskaper vi uppskattar på läderkoppel

 • Flätade - istället för sömmar som riskerar att gå upp eller sönder vi naturlig slitning så föredrar vi oftast läderkoppel med flätade delar vid hakar. Detta då flätorna ofta håller bättre i längden.

 • Hake - Att välja en hake på kopplet som du trivs med är viktigt, likaså gäller det att storleken på haken är anpassad efter din hunds vikt och storlek. Pistolhakar lämpar sig bra för de flesta hundar och situationer. För dig som kräver lite mer av ett läderkoppel rekommenderar vi BGB-hake på kopplet. BGB-haken eller karbinhake är helt enkelt överlägsna när det kommer till draghållfasthet.

Ta hand om ditt läderkoppel till hunden på bästa sätt

Läder är ett så kallat levande material och för att säkerställa maximal livslängd, hållbarhet och ett mjukt och skönt koppel att hålla i så behöver du ta hand om hundens läderkoppel. Även om vi gärna håller promenaden kortare när det regnar så utsätts hundkopplet för väta. Varje gång läderkopplet blir blött och sedan torkar så blir lädret styvare och mindre följsamt. Vi rekommenderar därför att du fettar in ditt läderkoppel för att bibehålla kopplets styrka och följsamhet. På så sätt får du ett läderkoppel som håller i många år framöver. I stort sett fungerar vilket giftfritt läderbalsam eller fett som helst utmärkt att smörja kopplet med. 

 • Fetta in ditt hundkoppel läder frekvent - så har du ett koppel som är snyggt, mjukt och skönt att hålla i liksom håller länge.

Olika varianter av läderkoppel för hund

Läderkoppel till hunden finns så klart i en rad olika färger, varianter och längder. Vanligt förekommande hundkoppel läder kan du läsa om nedan.

 • Läderkoppel Rundsytt - Hundkoppel rundsytt läder erbjuder ett skönt hölje av läder att hålla i som dessutom är slitstarkt. Som förstärkning brukar rundsydda läderkoppel även ha nylonrep i sig. Rundsytt läderkoppel finns i flera färger.

 • Hundkoppel läder Mässing - För dig som föredrar mässingshakar och ringar så hittar du givetvis detta hos oss också. 

 • Billiga läderkoppel - Tänk på att du får vad du betalar för - billiga läderkoppel till hund är normalt sett inte vegetabiliskt garvade utan snarare kromgarvade. Vilket är en process i förfiningen av lädret som innebär en hel del användning av miljögifter m.m. Rester av detta kan även finnas kvar efter produktionen och i läderkopplet. Likaså är ofta billiga läderkoppel generellt tillverkade av sämre kvalite på läder och håller därför mycket kortare. Framförallt om du har en hund som tenderar till att dra - då rekommenderar vi att du köper ett läderkoppel från kvalitativa märken så som Svenska Alac.

 

Läderkoppel bäst i test - vad tycker kontorshundarn?

Efter många år med många olika märken och varianter på läderkoppel så har vi hittat ett sortiment vi är stolta över. Svensktillverkade Alac ligger högt i kurs, dels i och med svensk tillverkning men också tack vare hög kvalitet. Användandet av Vegetabiliskt garvat läder. Likaså erbjuder Alac läderkoppel många olika längder, bredder och färger på hundkoppel läder.

 

Vanliga frågor om läderkoppel

Ta hand om läderkopplet?
Läder är ett så kallat levande material och för att säkerställa maximal livslängd, hållbarhet och ett mjukt och skönt koppel att hålla i så behöver du ta hand om hundens läderkoppel. Även om vi gärna håller promenaden kortare när det regnar så utsätts hundkopplet för väta. Varje gång läderkopplet blir blött och sedan torkar så blir lädret styvare och mindre följsamt

Vi rekommenderar därför att du fettar in ditt läderkoppel för att bibehålla kopplets styrka och följsamhet. På så sätt får du ett läderkoppel som håller i många år framöver. I stort sett fungerar vilket giftfritt läderbalsam eller fett som helst utmärkt att smörja kopplet med. 


BEHÖVER DU HJÄLP ATT HITTA RÄTT LÄDERKOPPEL HUND & LÄDERKOPPEL TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av hundkoppel läder eller vilken längd du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett skinnkoppel som passar dig, din hund och era aktiviteter. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett fint läderkoppel! Hos oss kan du köpa bra läderkoppel, billiga läderkoppel hund till bra pris och läderkoppel hund långt både online med möjlighet till fri frakt och i vår fysiska butik. Varmt välkommen in!

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr