Start / Hund / Hundpromenad / Hundkoppel / Löplina & Spårlina

Spårlina hund & Löplina hund

Spårlina hund & Löplina hund: Oavsett om du söker en spårlina för aktiviteter så som Nose Work, eftersök, spårning eller andra roliga aktiviteter tillsammans med din hund så hittar du allt från korta, breda till långa och tunna spårlinor i en mängd olika färger och material. Hos oss hittar du helt enkelt väl utvalda spårlinor och löplinor i alla dess olika färger, former, längder och material liksom spårlina valp. Vi erbjuder spårlinor från populära varumärken så som Trixie, Alac och Dogman. Köp spårlina & löplina till hunden smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Spårlina & Löplinor för hund

Kort om Spårlina & Löplinor för hund

Löplinor är många gånger väldigt praktiska verktyg när du vill vara säker på att din pälskling inte springer iväg eller kommer loss för att en tjusig löptik nyligen gått förbi tomten. Löplinorna är lätta att montera och ger en enorm frihet för hunden utan att du behöver vara rädd för olyckor. Spårlinorna är ett utmärkt sätt att låta din hund träna på en mängd olika aktiviteter så som eftersök, viltspårning, människosök, nosework. Har du några frågor kring spårlinor eller löplinor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder ett stort urval av både spårlinor & löplinor både i vår fysiska butik och online med fri frakt.

 

Att tänka på vid köp av en Spårlina hund eller Löplian hund 

En bra spårlina är något du och din hund troligtvis kommer använda länge. Därför kan det vara en god idé att tänka igenom val av material, längd och färg innan du slår till på en spårlina. Nedan går vi igenom olika typer av val av spårlina eller hundlina till hunden.

Materialval på spårlina hund

Givetvis är materialvalet viktigt när det gäller val av spårlinor. Mycket beror på till vilka typer av aktiviteter och miljöer du har tänkt att använda spårlinan tillsammans med din hund. T.ex. är det många gånger en fördel att använda en gjuten spårlina i skog eller mark där vävda spårlinor tenderar till att fastna på grenar och buskar. De gjutna spårlinorna löper lätt över stock och sten. Vanligtvis är spårlinorna tillverkade av vävt nylon eller PVC med en textilkärna.

  • Spårlina hund nylon - Enklare och billigare spårlinor är ofta tillverkade i vävd eller flätad nylon. Dessa långlinor för hund erbjuder bra hållfasthet och synlighet men tenderar till att lättare fastna i buskar, mark, stock och sten. Ska du primärt använda långlinan till hund i skogen rekommenderar vi slätare eller gjutna spårlinor.

  • Spårlina hund PVC - Spårlinor tillverkade i PVC så som Trixie Easy life spårlina är PVC-inkapslade spårlinor med nylon eller kevlartrådar i sig. Dessa spårlinor är mycket hållbara, syns bra (tack vare neonfärgerna) samt löper lätt över marken. Rekommenderas för dig som använder linorna i skog och mark.

  • Spårlina hund gjuten - Gjutna löplinor för hund är klassiska spårlinor med ett gjutet hölje och nylonsnöre eller kevlartrådar invändigt. Dessa spårlinor är runda till formen och löper lätt över marken utan att fastna samt erbjuder en hög hållfasthet trots sin den smidiga storleken.

  • Spårlina hund Antiglid - Många gånger är det viktig att kunna plocka upp spårlinan eller hålla i den utan att löplinan glider ur handen. Då rekommenderar vi spårlinor med insydda gummerade trådar. Spårlina hund med antiglid erbjuder superbra grepp i alla väder och säsonger.

 

Längd på löplina hund

Spårlinor & löplina för hund finns i längder om 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter 25 meter ända upp till 30 meters längd. Anpassa längden efter din planerad aktivitet. Ska du tävla så är det 15 meter som gäller.


Bredd på spårlina

Bredden på spårlinan bör anpassas efter hunden storlek och styrka. En bredare spårlina gör det många gånger lättare att plocka upp linan vid behov. 

  • Rund spårlina - Runda löplinor för hund erbjuder lättlöpande och lätthanterliga spårlinor som inte väger speciellt mycket utan att tappa alltför mycket av dragfastheten. Rekommenderas vid aktiviteter som spår & sök.

  • Platt spårlina - Platta spårlinor håller generellt mer för större hundar och drag. Finns både som PVC-inkapslade och vävda nylonlinor liksom gummerade antiglid spårlinor.

 

Val av färg på långlina till hunden

När du väljer färg på spårlina är det mycket efter och smak och tyckte. Det kan dock vara en stor fördel om spårlinan är lätt att urskilja från marken när ni spårar eller rör er i skog och mark. Vissa spårlinor har dessutom insydda reflextrådar - vilket kan vara en stor fördel på vintertid.

 

Bästa spårlinan - enligt kontorshundarna

Användningsområdet för spårlinor och löplinor för hundar är brett och stort - precis som hos kontorshundarna som är en mix av flera olika raser, storlekar samt med varierande typer av föredragna aktiviteter. Dock finns det en trend, merparten av kontorshundarna föredrar att använda runda gjutna spårlinor för spårning och eftersök. Däremot så långlina till hund föredras platta PVC spårlinor eller gummerade antiglidspårlinor.

 

Vanliga frågor om Spårlinor & Löplinor

Kan jag koppla upp min hund i en spårlina? Vi rekommenderar inte att du använder en spårlina för fast uppkoppling i ex. tjuderstolpar eller jordankare. Spårlinor är relativt sköra och tål inte att tuggas på eller för kraftiga ryck. Använd istället en löplina om du vill koppla upp din hund på tomten.


Bästa spårlina för eftersök? Vi rekommenderar en 15 meter lång spårlina i en färglad och synlig färg så du lätt kan se den. I övrigt fungerar de flesta spårlinorna utmärkt för eftersök.

 

Behöver du hjälp att välja rätt typ av spårlina till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av spårlina du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt färg, modell och längd utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta spårlinor & löplinor i en mängd olika färger, material och typer, köp billigt online eller i butik.

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr