Stäng
Start / Hund / Hundpromenad / Hundkoppel / Löplina & Spårlina

Löplinor & Spårlinor för hund

Oavsett om du söker en spårlina för aktiviteter så som Nose Work, eftersök, spårning eller andra roliga aktiviteter tillsammans med din hund så hittar du allt från korta, breda till långa och tunna spårlinor i en mängd olika färger och material. Hos oss hittar du helt enkelt spårlinor och löplinor i alla dess olika färger, former, längder och material. Vi erbjuder spårlinor från populära varumärken så som Trixie, Alac och Dogman.

Läs mer om Spårlinor & Löplinor för hund

Kort om Spårlinor & Löplinor

Löplinor är många gånger väldigt praktiska verktyg när du vill vara säker på att din pälskling inte springer iväg eller kommer loss för att en tjusig löptik nyligen gått förbi tomten. Löplinorna är lätta att montera och ger en enorm frihet för hunden utan att du behöver vara rädd för olyckor. Spårlinorna är ett utmärkt sätt att låta din hund träna på en mängd olika aktiviteter så som eftersök, viltspårning, människosök, nosework. Har du några frågor kring spårlinor eller löplinor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder ett stort urval av både spårlinor & löplinor både i vår fysiska butik och online med fri frakt.

 

Att tänka på när du köper en spårlina

 

Material

Givetvis är materialvalet viktigt när det gäller val av spårlinor. Mycket beror på till vilka typer av aktiviteter och miljöer du har tänkt att använda spårlinan tillsammans med din hund.

T.ex. är det många gånger en fördel att använda en gjuten spårlina i skog eller mark där vävda spårlinor tenderar till att fastna på grenar och buskar. De gjutna spårlinorna löper lätt över stock och sten.

Vanligtvis är spårlinorna tillverkade av vävt nylon eller PVC med en textilkärna.

 

Längd

Spårlinor finns i längder om 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter 25 meter ända upp till 30 meters längd. Anpassa längden efter din planerad aktivitet. Ska du tävla så är det 15 meter som gäller och är det en stor fördel om du och din hund tränar med rätt längd på spårlinan. 


Bredd

Bredden på spårlinan bör anpassas efter hunden storlek och styrka. En bredare spårlina gör det många gånger lättare att plocka upp linan vid behov. 

 

Färg

När du väljer färg på spårlina är det mycket efter och smak och tyckte. Det kan dock vara en stor fördel om spårlinan är lätt att urskilja från marken när ni spårar eller rör er i skog och mark.

 

Vanliga frågor om Spårlinor & Löplinor

Kan jag koppla upp min hund i en spårlina? Vi rekommenderar inte att du använder en spårlina för fast uppkoppling i ex. tjuderstolpar eller jordankare. Spårlinor är relativt sköra och tål inte att tuggas på eller för kraftiga ryck. Använd istället en löplina om du vill koppla upp din hund på tomten.


Bästa spårlina för eftersök? Vi rekommenderar en 15 meter lång spårlina i en färglad och synlig färg så du lätt kan se den. I övrigt fungerar de flesta spårlinorna utmärkt för eftersök.

 

Behöver du hjälp att välja rätt typ av spårlina till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av spårlina du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt färg, modell och längd utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta spårlinor & löplinor i en mängd olika färger, material och typer, köp billigt online eller i butik.

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr