Om Simbi Djurens Varuhus

    

Affärsidé

"Allt för alla sällskapsdjur till stormarknadspriser". Vårt motto är att sälja det du vill ha till bra priser men även att erbjuda rätt produkt vid rätt tillfälle. Vi försöker alltid hitta den bästa lösningen för dig och ditt djur oavsett om det gäller en viss typ av foder eller att hitta den säkraste transportburen. 

Vi arbetar ständig med att förbättra våra priser genom att förhandla med leverantörerma. Detta gör att vi med jämna mellanrum kan erbjuda tillfälliga partier med framför allt tillbehör till otroligt förmånliga priser.

Vi ser även till att utbilda personalen regelbundet och självklart delar vi med oss internt av våra specialintressen.

      

Butiken i Sickla

Vi erbjuder i dagsläget en fullsortimentsbutik för alla våra husdjur i Sickla Köpkvarter - du hittar oss i Simbahuset. Vi har funnits i Sickla sedan 1995 och servat över 1 500 000 kunder genom åren. I vår fysiska butik erbjuder vi ett noggrant utvalt sortiment bestående av bland annat över 30 olika varumärken med hundmat, kattmat och kattsand liksom tillbehör så som hundkläder, träningsprylar och hundselar som vi gärna hjälper till att prova ut. Självklart erbjuder vi ett fullsortiment av tillbehör till katterna, kaninen, hamster, fåglarna liksom akvaristen och reptilnörden. 

blötmat katt
kattmat
fiskar
hundleksaker
hundgodis
hundhalsband
Fiskar
torrfoder hund

 

Historik

Simbi - Djurens Varuhus är ett familjeägt företag i två, snart tre, generationer. Den första butiken grundades av Eva och togs sedan över av hennes son Rickard. Simbi har alltid varit en plats där familj och vänner är välkomna och vi vill att alla, både kunder och personal, ska känna det så fort de kommer in i butiken. 1995 öppnades den första butiken i Sickla Köpkvarter, Nacka. Förväntningar var stora och vi hoppades att vårt motto "Allt för alla sällskapsdjur till stormarknadspriser" skulle kunna locka Stockholmarna. Och vilken chock det blev!

Det var kö för att få komma in. Det var oerhört roligt. Det var alltså fler än vi som trodde på budskapet och som önskade ge sina fyrfota vänner det allra bästa. År 2015 fyllde vi 20 år och detta firades med att bland annat med att lansera en webbshop. Vi, liksom vårt sortiment har utvecklats enormt över åren och vi sätter lika stor vikt vid att kunna ge rätt information och service online som i butiken. 

Idag är Simbi en av de ledande butikerna inom zoofackhandeln i Stockholmsregionen. Än idag håller vi fast vid mottot att du alltid ska kunna hitta allt ditt djur behöver till ett riktigt bra pris. Vi fortsätter utveckla vår kompetens och vårt sortiment för att passa den moderna djurägaren. Vi är selektiva med vilka foder vi tar in och ser alltid till att vara uppdaterade inom den senaste forskningen.

Vi har många nöjda stamkunder, både vanliga djurägare och uppfödare. Att alla, oavsett nivå, känner att vi vet vad vi erbjuder och har god kunskap om allt från foder till tillbehör, är viktigt. 

     

Våra bästa inköpare går på fyra ben

Många av våra anställda har varit på plats i över 10 år, det ser vi som ett enormt erkännande att vi inte bara har lyckats skapa en bra relation med våra kunder utan även är plats som många vill jobba på. Många har egna djur och är väldigt intresserade av vård, skötsel och träning.   

Vi njuter varje dag av att ha våra egna "kontorshundar" på plats och de njuter av att få prova nya produkter och godbitar, bättre "inköpsansvariga" kunde vi inte önska oss.  Många medarbetare har specialintressen som agility, valpträning, nosework, aquascaping och uppfödning. Vi tar till vara på detta och delar gärna med oss både internt och externt, ingen fråga är för liten och allt nytt vi kan lära oss är spännande. 

 

Hundtrim och kloklippning

Idag erbjuder vi ett fullutrustat "hundspa" där vi tvättar, trimmar, klipper och skämmer bort din hund på allra bästa vis. Oavsett vilken ras behöver alla hundar regelbunden och god omvårdnad. Vi använder oss alltid av produkter vi själva skulle ha till våra hundar och försöker alltid ge enkla tips och råd hur du kan ge din hund den allra bästa vården. Förutom pälsvård erbjuder vi även kloklippning. 

"If you don't brushy brushy, we shavie shavie"

 

Ansvar och miljöarbete

Vi värnar om dig som kund, att du får rätt råd och tips, att du känner dig nöjd när du handlar hos oss. Dessutom är vi medlemmar i Zoobranchens Riksförbund, Zoorf, vilket är branschorganisationen för zoobranschen som verkar för att etiska, legala och yrkesmässiga krav upprätthålls. 

 

 

På Simbi följer noga de regler och lagar som finns kring hur avfall hanteras samt kämpar för att minska försäljningen av plastpåsar. Produkter som av olika anledningar inte blir sålda skänker vi till bland annat Stockholms hundhem för att de inte ska ha tillverkats och kasserats i onödan. Trasiga foderförpackningar påverkar sällan innehållet om det förbrukas snabbt och detta skänker vi också bort. När vi skickar varor försöker vi alltid använda så lite förpackningsmaterial som möjligt eller skicka direkt från leverantören för att minska antalet lastbilar på vägarna.

     

Fisk- & djurförsäljning

I vår fysiska butik säljer vi endast fiskar. Hos oss kan du hitta många olika arter av sötvattensfiskar och räkor samt akvarieväxter. Vi tar vårt ansvar vid försäljning av djur seriöst, därför säljer vi endast fiskar som är friska och inte uppvisar några tecken på sjukdomar. Vi har strikta rutiner för skötsel, rengöring och hantering av våra akvarium. Vi följer och håller oss uppdaterade om aktuella lagar och regler gällande hållning samt hantering och försäljning av akvariefiskar.

Söker du andra sällskapsdjur så som Kanin, Hamster, Gerbil, Marsvin, Råttor med flera så rekommenderar vi dig i första hand att söka dig till respektive djurs förening, uppfödarförening eller motsvarande för att säkerställa att du köper ett djur som är uppfött av en seriös uppfödare som följer de rekommendationer, lagar och eventuellt är godkänd av länsstyrelsen (vid behov). Däremot hjälper vi självklart till med alla  tillbehör du kan tänkas behöva till ditt husdjur!

 

Simbi's kundklubb

Vi vill att du ska tjäna på att ge ditt djur det allra bästa och därför skapade vi Simbiklubben för alla djurägare. Du samlar poäng varje gång du handlar hos oss och löser sedan in dessa i butiken. I dagsläget har vi en av branchens högsta återbäring med upp till 7% på allt du handlar. Just nu kan du endast nyttja bonuscheckarna i vår fysiska butik.

   

Välkommen till en välsorterad Zooaffär & djuraffär med akvariefiskar!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr