Stäng
Start / Varumärken / Biabädden

Biabädden

Bia von Fürstenfeldt var den dobermann som gav namn till Bia Bädden. I slutet av 60-talet tog familjen Asklöf över Bia efter att hon hade blivit illa behandlad av föregående ägare.

Läs mer... Dåtidens alternativ för sovplats till hundar var bland annat stålkonstruerade sängar och pilkorgar, inget Bia trivdes särskilt bra i. Bengt Asklöf, som hade ett förflutet inom möbelbranschen, såg att hon ville ligga högt med huvudet och att stålrören skar in i halsen. Han konstruerade då en helt ny mjuk modell och Bia Bädden var född.

Den mjuka bädden blev omedelbart Bias absoluta favorit. Vid ett veterinärbesök fick Bia med sig sin bädd för hon skulle få stanna ett par nätter. Veterinären konstaterade snabbt att bädden var perfekt då den gav ett bekvämt och mjukt stöd för huvudet samtidigt som den var behaglig att ligga i.

Tack vare veterinärens positiva respons startade produktionen av Bia Bädden, i liten skala först där familjen tillsammans producerade 5 bäddar i veckan men efterfrågan växte och 1969 startade Bengt tillsammans med sin fru Iris den industriella tillverkningen av Bia Bädden.

Idag tillverkas Bia Bädden fortfarande i Valdemarsvik, av det familjeägda företagets tredje generation. Grundidén är densamma och Bia Bädden utvecklas ständigt vidare med moderna material och fler modeller.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 20 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr