Start / Varumärken / Acana

Acana hundfoder & kattmat

Acana kattmat & Acana hundfoder: Acana är en tillverkare av superpremiumfoder för hund och katt. Acana har lika stor passion för att tillreda mat som de har för våra husdjur. Därför har Acana tillrett hundfoder och kattmat i deras prisbelönta kök i över ett kvarts sekel. Acana är annorlunda. Acana är en del av Champion Petfoods som stolt både har utvecklat och tillverkar Acanas hundmat och kattfoder sedan starten. Champion Petfoods äger och sköter alla deras kök och gör allt foder själva och kan på så sätt kontrollera kvaliten och ingredienserna med en hög precision. Hos oss kan du köpa Acana hundfoder och Acana Kattmat enkelt och smidigt online med fri frakt eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Ta mig direkt till: Acana hundfoder - Acana Kattmat

Vad gör Acana Hundfoder & Kattmat unikt?

Kort om Acana

Acanas hundfoder och kattmat består upp till 75% kött. Enligt Acanas filosofi är hundar och katter precis som sina vilda kusiner utrustade med vassa tänder, kortare matsmältningssystem och en kropp som utvecklats för att ta upp näring från protein och animaliska fetter. Därför innehåller Acana ett högt köttinnehåll med över 90% av protein från animaliska råvaror som är fritt från gluten, koncentrat från ärtprotein eller potatis. På så sätt ger Acana din hund och katt en näring i enligthet med deras evolutionära behov. För att garantera att Acanas livsmedel uppfyller de höga förväntningarna hund och kattägare har världen över så utför BAFRINO-Centret kontrollen av kvaliteten och parametrarna för näring och teknik i deras ingredienser, processer och livsmedel direkt på plats. På samma sätt tillverkas Acana hundfoder genom att inte använda sig av några tillsatser utan istället använda större eller hela "bytesdjurets" råvaror

Acana bonuskort & Acana Rabatter

Acana erbjuder dig ett lojalitetsprogram via bonuscard.com, där du kan läsa mer om vilka rabatter du kan ta del av. Önskar du nyttja uppfödarrabatt, jägarrabatt eller bonuskort lämnar du ett meddelande om detta i kassan så för vi inköpet på ditt bonuskort eller startar upp ett nytt bonuskort åt dig.

 

Vad gör Acana hundfoder & kattmat unik?

Tillverkningen av Acanas hundfoder och kattmat sker idag till störst del i Kanada. Alla ingredienser du hittar i Acanas prisbelönta hundfoder och kattmat kommer från lokala gårdar. Acana är ständigt innovativa vad det gäller hundfoder och kattfoder. I anslutning till deras North Star-kök i Morinville, Alberta Kanada finns Acanas BAFRINO-center för förskning och innovation. Där Acana har blivit världskända för sin matinnovation, fokuserad på att utveckla ett biologiskt korrekt hund- och kattfoder. Acanas BAFRINO-center utvecklar patenterad teknik för tillagning av hundfoder och kattmat innehållandes färskt kött. Denna patenterade teknik tillåter Acana att använda sig av en lågtempurerad köttseparation som ger en högre mängd färskt kött i deras foder för hund och katt. Detta möjliggör en högre kapacitet att utfodra hundar och katter ännu närmare deras naturliga behov. Acanas BAFRINO-center är utrustat med det absolut senaste inom frystorkningsteknik. Tack vare detta så kan Acana genom denna innovation ta fram frystorkade smaker från samma färska kött, lever och mage som ingår i Acanas hunfoder och kattmat. Vilket säkerställer att hundar och katter kan njuta av deras mat lika mycket som vi gör av våran. För att garantera att Acanas livsmedel uppfyller de höga förväntningarna hund och kattägare har världen över så utför BAFRINO-Centret kontrollen av kvaliteten och parametrarna för näring och teknik i deras ingredienser, processer och livsmedel direkt på plats. På samma sätt tillverkas Acana hundfoder genom att inte använda sig av några tillsatser utan istället använda större eller hela "bytesdjurets" råvaror


Acana - hund- & kattfoder med hög kötthalt & Rik på protein

Acanas hundfoder och kattmat består upp till 75% kött. Enligt Acanas filosofi är hundar och katter precis som sina vilda kusiner utrustade med vassa tänder, kortare matsmältningssystem och en kropp som utvecklats för att ta upp näring från protein och animaliska fetter. Därför innehåller Acana ett högt köttinnehåll med över 90% av protein från animaliska råvaror som är fritt från gluten, koncentrat från ärtprotein eller potatis. På så sätt ger Acana din hund och katt en näring i enligthet med deras evolutionära behov.


Acana Hundfoder med Stora delar färskt kött

Acanas hund- och kattfoder innehåller höga halter av färskt kött. Acana anser att mindre behandling och kortare process är bättre. Det är just därför upp till 50% av allt kött, fisk fågel och ägg som finns i Acana levereras färskt i sin mest näringsrika form för att ge fodret den unsökta smaken och höga kvaliten som hundar och katter kräver. Kylning är det enda sättet att bevara det färska och råa köttet, därför är köttet snabbfruset vid ett optimalt tillfälle för att bibehålla alla dess naturliga arom. För att behålla alla de goda näringsämnena i det färska köttet tillreds Acana i små mängder och vid låga temperaturer. Allt kött Acana använder sig av i sin produktion kommer från djur som även passar för mänsklig konsumtion.


Acana hundfoder - stor variation av färskt kött

Alla Acanas foder förutom Singles-serien innehåller minst tre typer av olika kött från nöt, fågel eller fisk. Denna variation saknas generellt i många andra hund- och kattfoder som endast innehåller en ingrediens så som kyckling eller lamm, dessa ingredienser är ofta högprocessade och sällan färska. Acanas katt- & hundfoder innehåller ett varierat innehåll av gårdsuppfött kött, frigående höns och vildfångad fisk, vilket ger en katter och hundar en mängd näringsrika proteiner och fetter som på så sätt skapar de bästa förutsättningarna för en fantastisk hälsa.


Acana kattmat har alltid färska Regionala ingredienser

Till skillnad mot de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar Acanas utbud av färska lokalproducerade ingredienser din hund eller katts naturliga kost genom näringsämnena som levereras i sin naturliga form. Oavsett om det är frigående fågel, ägg, gårdsuppfött kött, vildfångad fisk eller solmogna grönsaker och frukter så är alla ingredienser som ingår i Acanas hundfoder och kattmat lokalt producerade och godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. Dessa lokalproducerade ingredienser levereras färska till Acanas kök dagligen utan konserveringsmedel. Alla Acanas Färska ingredienser uppfyller AAFCO-standarden med nedkylning som enda bevaringsmetod. AAFCO ger dessutom flertalet definitioner på rått, varav endast en används av Acana. Deras råa ingedienserna är precis som de färska, bara att de frysts ned.


Acana hundfoder - med Wholeprey

Acana använder sig av en unik metod för användning av animaliska proteiner och ingredienser som kallas Wholeprey. Acanas Wholeprey-foder speglar den naturliga kosthållningen och bytesdjuren som vildhunden och vildkatten ursprungligen åt. Wholeprey innebär att både köttet, organ och brosk i en specifik fördelning används i tillverkningen och på så sätt kan långa listor med syntetiska vitaminer, mineral och aminosyror undvikas i produktionen då dessa finns naturligt i alla de delar som används från det färska köttet. Så gott som alla näringsämnen du hittar i Acanas foder är helt naturliga och inte syntetiska. Därför kan man kalla Acanas hund- och kattmat för supermat. Då alla de viktiga mineralerna, vitaminer, nyttiga fetter och vitala aminosryror som hittas i koncentrerat och naturligt organkött ger din hund och katt all den närings den behöver för att må bra och utvecklas. 
Exempelvis så innehåller inälvor som njure, lever och komage höga halter av bland annat B-Vitamin och mineraler. B-Vitamin och mineraler så som fosfor, järn, koppar, magnesium och jod ger tillsammans med viktiga fettlösliga vitaminerna A,D och E din hund och katt näring på rätt sätt.


Acana kattmat - Begränsad mängd kolhydrater

I Acanas kattmat och hundfoder används en begränsad mängd kolhydrater till max 30%. Anledningen till detta är för att kolhydrater är en ledande orsak till övervikt och diabetes hos hundar och katter. Många konventionella hund- och kattfoder innehåller mer än 50% kolhydrater. Något som ännu värre är att foder ofta innehåller snabba kolhydrater som potatis, ris och tapioka. Stärkelser som förbrukas snabbt och påverkar blodsockrets nivåer genom att skjuta i höjden och därför skapar ett uttökat fettlager. Något som kan kopplas till både övervikt och diabetes. Därför innehåller Acana lågglymeiska frukter och grönsaker som exempelvis hel pumpa och butternutsquash, vilka långsamt går ut till blodet och ger en jämnare samt stabilare blodsockernivå. På så sätt minskar även risken för fettlagring.

 

Acana hundfoder & hundmat

Acana har skapat fyra unika produktserier av hundfoder som alla utformats enligt Acanas biologiskt korrekta filosofi. Detta innebär att Acanas hundfoder har tillrets med Kanadas bästa ingredienser i deras prisbelönta kök för att ge din hund fullvärdig närings på ett biologiskt korrekt sätt. Acanas hundfoder består av fyra olika serier, där dessa serier skiljer sig en del. Mer om Acanas olika serier kan du läsa nedan.

 

Acana Torrfoder hund

Acana Classics

Acanas hundfoder består idag av fyra olika serier. Här kikar vi närmare på Acana Classic. Acana Classics är tre särskilda foder som innehåller 50% färskt kött från frigående kyckling, kalkon och ägg från lokala gårdar, vildfångad fisk från Vancouver eller rött kött från Albertas bördiga rancher. Acana Classics är tillverkade enligt Acanas Wholeprey koncept vilket innebär att Acana använder ett unikt sätt att tillverka sina foder. Wholeprey speglar hundens naturliga kosthållning där man utgår från hundar och katters ursprungliga näringsbehov genom att få i sig bytesdjur. Bytesdjuren innehåller muskelkött, fett, inälvor, mineraler, ben och brosk. Acana classic består av Prairie Poltry, Wild Coast och classic red hundfoder. Mer om dessa kan du läsa under respektive produkt. 

 

Acana Heritage - Acana Puppy & Acana Adult

Acana Heritage hundfoderserie är hundfoderrecept som är framtagna genom 25 år av kunskaper om hundfoder. Recepten i Acana hundfoder heritage är från Acanas egna biologiskt korrekta hundfoder. Recepten fortsätter Acanas tradition av att använda sig av färska närproducerade ingredienser som tagits om hand av bönder, boskapsuppfödare och fiskare i deras närhet, som de känner och litar på.
Detta innebär att hundfodret Acana Heritage är fullt av frigående kyckling och redeslagda ägg och vildfångad flundra som allt levereras och tillverkas med Acanas unika Wholeprey-innehåll för att ge din hund en komplett näring. Acana har sedan 1985 stolt producerat deras prisbelönta biologiskt korrekta foder med Acanas fresh regional ingredient-standard i deras kök i Alberta Kanada. I Acanas Heritage-serie finner du ett hundfoder anpassat för varje individuella hund.
I Acanas Heritagesserie finns det hundfoder så som Puppy Small Breed, Acana Puppy Junior, Puppy Large Breed, Adult Small Breed, Adult Dog, Adult Large Breed, Sport & Agility, Senior Dog samt Light & Fit. Är du nyfiken på någon specifik produkt i Heritage-serien så kan du läsa mer under respektive artikel.

Acana Regionals - hundfoder för känsliga hundar

Acana regionals hundfoderserie är en biologiskt korrekt hundfoderserie och tillverkad på Kanadas mest högkvalitativa samt färskaste ingredienser. Acana Regionals hundfoder är fyllda av gårdsuppfött kött, frigående fågel, redeslagda ägg, vildfångad fisk samt solmogna frukter och grönsaker. Acanas regionalserie är rik på protein och har ett lågt innehåll av kolhydrater samt är helt spannmålsfri. Alla Acana Regionals ingredienser levereras färska från regionala gårdar. Acana Regionals hundfoder flera unika och välsmakande hundfoderrecept med 70% kött, 30% lokalproducerade frukt och grönsaker. Regionals är givetvis tillagad med Acanas biologiskt korrekta standard med Wholeprey-förhållanden (70% kött, 20% inälvor och 10% brosk). I Acana Heritageserien finner du sorterna Wild Prairie, Pacifica, Grasslands och Ranchlands. 

Acana Singles - Acana hundfoder med monoprotein

Acana Singles hundfoderserie är en av Acanas mest unika hundmatsserier. Acana Singles innebär att hundmaten endast innehåller en proteinkälla. Acana Singles passar därför mycket bra till hundar med foderkänslighet eller allergi mot särskilda proteiner. Acana Singles lågglykemiska kolhydrater kommer från lokala frukter, grönsaker och växter som ge en jämn blodsockernivå och främjar en god och hälsosam matsmältningsprocess vilket ger goda förutsättningar för optimal hälsa. Självklart är Acana Singles tillverkade enligt Acanas unika Wholeprey-koncept. I Acana Singles hundfoderserie har vi sorterna Pacific Pilchard, Yorkshire Pork, Grass-fed Lamb och Free-Run Duck. Vill du läsa mer om respektive produkt så finns mer information att tillgå under respektive artikel. Acana Kattmat & kattfoder

Acanas kattmat är foder för katter som är biologisk korrekt och tillverkad på Kanadas mest högkvalitativa och färskaste ingredienser som speglar deras lokala arv och den mängd råvaror som kommer från västra Kanads stora rancher, rika prärier, bördiga dalar och orörda vatten. Acanas kattmat består i dagsläget av en serie som kallas Acana Regionals kattmat. Mer om denna serie och vad som gör den unik kan du läsa nedan.

Acana Torrfoder katt

Acana kattmat - Regionals

Acanas kattmat är fylld av gårdsuppfött kött, frigående fågel, redeslagda ägg, vildfångad fisk samt solmogna frukter och grönsaker. Acanas kattmat är rik på protein, lågt innehåll av kolhydrater samt är helt spannmålsfri och innehåller en mångfald av färskt kött, fågel fisk och vilt som alla levereras från lokala gårdar. 
Acanas kattmat är tillagad enligt Acanas biologiska korrekta standard i Acanas prisbelönta Northstar kök. Acana Regionals kattmat är rik på protein, kolhydratbegränsat och innehåller 75% kött samt 25% lokalt odlade frukter. Serien innehåller i dagsläget fyra olika produkter, så som Acana Cat Wild Prairie, Cat Pacifica, Cat grassland och Cat Ranchland. Mer om dessa kan du läsa under respektive artikel. 

Acana Kitten  - Kattungemat för växande kattungar

I Acanas kattmatsserie saknas det ett specifikt foder just för kattungar. Detta för att Acanas alla kattfoder är anpassade att fungera lika bra till en kattunge som till vuxna katter. I stället anpassas mängden kattmat för din växande kattunge och på så sätt får kattungen i sig alla de näringsämnen kattungen behöver för en hälsosam tillväxt. 
 

Vanliga Frågor om Acana Hundfoder & Acana Kattmat

Acana hundfoder dosering? På alla förpackningar hittar du en utfodringstabell som ger dig en indikation på lämplig daglig dosering av Acana hundfoder. Denna utfodringsguide ska se som ett riktmärke på hur mycket du ska dosera per dag. Är din hund mycket aktiv så kan behovet vara större liksom om du hund är äldre eller mindre aktiv så är behovet mindre. Anpassa alltid mängden foder efter individen.


Acana kattmat dosering? På alla förpackningar hittar du en utfodringstabell som ger dig en indikation på lämplig daglig dosering av Acana kattmat. Denna utfodringsguide ska se som ett riktmärke på hur mycket du ska dosera per dag. Är din katt mycket aktiv så kan behovet vara större liksom om du katt är äldre eller mindre aktiv så är behovet mindre. Anpassa alltid mängden foder efter individen.Behöver du hjälp att välja rätt Acana kattmat & hundfoder till din hund och katt?

Vet du inte vilket foder du skall välja till din hund eller katt är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt foder oavsett behov. 
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Acana torrfoder hund & Acana Torrfoder katt, köp billigt eller till kampanjpris online med gratis hemleverans eller i butik.

Sortering:
Acana Cat Indoor Entrée
från 69 kr
Slut
Acana Cat Homestead Harvest
från 69 kr
Slut
Acana Dog Grass-Fed Lamb
från 59 kr
Slut
Acana Cat Bountiful Catch
från 69 kr
Slut
Acana Cat First Feast
från 69 kr
Slut
Acana Dog Free-run Duck
från 329 kr
Slut
Acana Dog Adult
från 59 kr
Slut
Acana Dog Yorkshire Pork
från 59 kr
Slut
Acana Puppy & Junior
från 59 kr
Slut
Acana Dog Wild Prarie
från 69 kr
Slut
Acana Cat Grassland
från 69 kr
Slut
Acana Cat Wild Prairie
från 69 kr
Slut
Acana Dog Sport & Agility
från 849 kr
Slut
Acana Dog Prairie Poultry
från 49 kr
Slut
Acana Dog Ranchlands
från 69 kr
Slut
Acana Cat Pacifica
från 69 kr
Slut
Acana Dog Grassland
från 69 kr
Slut
Acana Puppy Large Breed
från 799 kr
Slut
Acana Dog Classic Red
från 39 kr
Slut
Acana Puppy Small Breed
från 59 kr
Slut
Acana Cat Ranchland
från 69 kr
Slut
Acana Dog Wild Coast
från 39 kr
Slut
Acana Dog Senior
från 59 kr
Slut
Acana Dog Adult Small Breed
från 59 kr
Slut
Acana Dog Adult Large Breed
från 799 kr
Slut
Acana Dog Light & Fit
från 59 kr
Slut
Acana Dog Pacifica
från 69 kr
Slut

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr