Stäng
Start / Varumärken / Ceva

Ceva, Adaptil & Feliway Classic

CEVA Santé Animale är ett globalt veterinärmedicinskt företag som fokuserar på forskning, utveckling, produktion och marknadsföring av läkemedel och vacciner för sällskapsdjur, nötkreatur, får, svin och fjäderfä. Ceva är idag mest kända i Sverige för sina populära produkter Adaptil Diffusor/Doftgivare, Spray & halsband för hund samt Feliway diffusor/doftgivare, Feliway Friends med tillhörande refiller.

Adaptil Hundprodukter - Feliway Kattprodukter

Läs mer om Ceva

Kort om Ceva

Trots att CEVA har utvecklats till att ett globalt företag har de lyckats behålla den goda entreprenörsanda som så ofta kännetecknar små till medelstora företag. CEVA verkar tack vare alla veterinärer och djurägare som är deras kunder, och det är därför måna om att kunna erbjuda kvalitetsprodukter och bästa möjliga service åt dem.
Länken mellan människa och djur utgör en livsnödvändig del i våra liv och det tycker vi det skall återspeglas inom vetenskapen. Vi strävar efter att tillhandahålla produkter och tjänster som skyddar och förbättrar livskvaliteten för våra djur. Det ultimata för oss är när vi genom detta arbete också får en påverkan på människors välbefinnande. Ceva är kanske mest kända här i Sverige för Feliway och Adaptil.

 

Cevas sortiment för våra husdjur


Ceva Adaptil

Adaptil fungerar genom att använda sig av en kopia av hundens lugnande feromon, D.A.P. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna "appeasing pheromone" föremdlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. Adaptil återfinns i flera olika produkter så som spray, hundhalsband och doftgivare.

 

Ceva Feliway & Feliway Classic

Feliway Classic fungerar genom att använda sig av en kopia av kattens ansiktsfeomoner. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna ansiktsferomon fördemlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. Feliway finns i dagsläget i flera olika varianter så som Feliway Friends och Feliway Classic. Feliway finns både som spray och doftgivare. Vad som passar dig och din katt bäst beror på situation och era behov. Behöver du hjälp eller har frågor kring Feliway är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

 

Vanliga frågor om Ceva Feliway & Adaptil

Rekommenderar veterinärer Adaptil & Feliway? Ja många veterinärer och beteendeexperter för både hund och katt rekommenderar anvädning av adaptil och feliway vid behov.


Adaptil till katt? Nej adaptil kan inte användas till katt utan rekommenderas bara till hund. För katter rekommenderar vi endast användning av Feliway Classic och Feliway Friends.

Hur fungerar Adaptil? Adaptil innehåller en syntetisk kopia av tikens naturliga feromon som avsöndras från juverområdet hos den digivande tiken. Detta feromon signalerar lugn och trygghet till valparna. Adaptil feromon påverkar valparna så att de vågar undersöka sin omgivning och ger hunden och valpar en grundtrygghet i mötet med nya och främmande föremål. Studier visar att Adaptil ger liknande effekt hos vuxna hundar.


Hur Fungerar Feliway? Feliway innehåller en syntetisk kopia av kattens naturliga ansiktsferomon som katterna normalt avsöndrar när de gnider sitt huvud från sidan på kinden till nederdelen av örat mot föremål den vill markera. När katten känner sig trygg i sin omgivning så gör den detta naturligt.
 
När ska jag byta ut flaskan i doftgivaren? Både Feliway & adaptil flaskor skall bytas med ca 2-3 mm av vätskan kvar i botten. Bottensubstratet skall inte sugas upp av veken.


Hur många gånger jag kan återanvända diffusorn? Feliway & adaptildiffusorn och doftgivare kan återanvändas upp till 5 gånger sedan skall den bytas ut mot en ny doftgivare.

Hur vet jag att adaptil & Feliway fungerar? Du kommer att märka en skillnad i katten och hundens beteende, ibland kan effekten av doftgivaren dröja några dagar. Effekten är vetenskapligt dokumenterad hos både hundar och katter.


Hur ska doftgivare placeras? Både Feliway & Adaptil doftgivare skall placeras i det rum katterna vistas i som mest och bör sitta i ett eluttag med ca 40-60 cm fritt runt om för bästa spridning. Undvik att placera bakom möbler m.m.

Vart kan jag hitta mer information om Feliway & Adaptil? Både Feliway & Adaptil har egna hemsidor med mer information. Feliway.se & Adaptil.se.

Vart kan jag hitta videos på feliway & Adaptil produkter? Adaptil videos hittar du här. & Feliway videos hittar du här.

 

Behöver du hjälp att välja rätt Lugnande till din hund, valp, katt eller kattunge?

Vet du inte vilken typ av produkt du behöver eller som passar dig och din hund eller katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt  utefter dina behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Ceva Adaptil & Ceva Feliway, köp billigt online eller i butik.

Sortering:
Ceva Diarsanyl+
från 149 kr
I lager

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr