Start / Varumärken / Feliway

Feliway Doftgivare, Refill & Diffusor

Feliway är en produkt utvecklad av Ceva Santé Animale som är ett globalt veterinärmedicinskt företag som fokuserar på forskning, utveckling, produktion och marknadsföring av läkemedel och vacciner för sällskapsdjur, nötkreatur, får, svin och fjäderfä. Ceva är idag mest kända i Sverige för sina populära produkter Adaptil Diffusor/Doftgivare, Spray & halsband för hund samt Feliway diffusor/doftgivare, Feliway Friends med tillhörande refiller.

Läs mer om Feliway

Kort om Ceva Feliway

Trots att CEVA har utvecklats till att ett globalt företag har de lyckats behålla den goda entreprenörsanda som så ofta kännetecknar små till medelstora företag. CEVA verkar tack vare alla veterinärer och djurägare som är deras kunder, och det är därför måna om att kunna erbjuda kvalitetsprodukter och bästa möjliga service åt dem.
Länken mellan människa och djur utgör en livsnödvändig del i våra liv och det tycker vi det skall återspeglas inom vetenskapen. Vi strävar efter att tillhandahålla produkter och tjänster som skyddar och förbättrar livskvaliteten för våra djur. Det ultimata för oss är när vi genom detta arbete också får en påverkan på människors välbefinnande. Ceva är kanske mest kända här i Sverige för Feliway och Adaptil.

 

Feliways sortiment för våra katter


Så fungerar Feliway

Feliway Classic fungerar genom att använda sig av en kopia av kattens ansiktsfeomoner. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna ansiktsferomon fördemlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. Feliway finns i dagsläget i flera olika varianter så som Feliway Friends och Feliway Classic. Feliway finns både som spray och doftgivare. Vad som passar dig och din katt bäst beror på situation och era behov. Behöver du hjälp eller har frågor kring Feliway är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

 

Feliway i olika former & hur de fungerar

Feliway Friends

Feliway Friends doftgivare minskar spänningar och konflikter mellan katterna i hemmet och får dem av trivas bättre. Utmärkt verktyg vid introduktion av nya familjemedlemmar. Doftgivaren inkluderar allt du behöver för att komma igång i 30 dagar.

Feliway Classic Spray

Feliway Classic Spray är en doftgivare som används för att minska oönskat beteende orsakat av oro. T.ex. när katten kissar inomhus på onönskade ställen, klöser på möbler och tvättar sig överdrivet samt vid ökad eller minskad aptit. Feliway Classic kan änven användas vid förändringar i miljö så som flyttar, renoveringar eller andra förändringar som gör att din katt känner sig rädd och ängslig. Feliway Classic Spray finns i två storlekar om 20 & 60 ml.

Feliway Classic Doftgivare

Feliway Classic doftgivare är en doftgivare som används för att minska oönskat beteende orsakat av oro. T.ex. när katten kissar inomhus på onönskade ställen, klöser på möbler och tvättar sig överdrivet samt vid ökad eller minskad aptit. Feliway Classic kan änven användas vid förändringar i miljö så som flyttar, renoveringar eller andra förändringar som gör att din katt känner sig rädd och ängslig. Doftgivaren inkluderar allt du behöver för att komma igång i 30 dagar.

 

Vanliga frågor om Feliway & Feliway Friends

Rekommenderar veterinärer Feliway? Ja många veterinärer och beteendeexperter på katt rekommenderar anvädning av feliway vid behov.


Adaptil till katt? Nej adaptil kan inte användas till katt utan rekommenderas bara till hund. För katter rekommenderar vi endast användning av Feliway Classic och Feliway Friends.

Hur Fungerar Feliway? Feliway innehåller en syntetisk kopia av kattens naturliga ansiktsferomon som katterna normalt avsöndrar när de gnider sitt huvud från sidan på kinden till nederdelen av örat mot föremål den vill markera. När katten känner sig trygg i sin omgivning så gör den detta naturligt.
 
När ska jag byta ut flaskan i doftgivaren? Feliway flaskor skall bytas med ca 2-3 mm av vätskan kvar i botten. Bottensubstratet skall inte sugas upp av veken.


Hur många gånger jag kan återanvända diffusorn? Feliway diffusor och doftgivare kan återanvändas upp till 5 gånger sedan skall den bytas ut mot en ny doftgivare.

Hur vet jag att Feliway fungerar? Du kommer att märka en skillnad i kattens beteende, ibland kan effekten av doftgivaren dröja några dagar. Effekten är vetenskapligt dokumenterad hos både hundar och katter.


Hur ska doftgivare placeras? Feliway doftgivare skall placeras i det rum katterna vistas i som mest och bör sitta i ett eluttag med ca 40-60 cm fritt runt om för bästa spridning. Undvik att placera bakom möbler m.m.

Vart kan jag hitta mer information om Feliway? Givetvis är du varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Det finns även mer information att läsa om Feliway på deras hemsida. Feliway.se

Vart kan jag hitta videos på Feliway produkter? Feliway videos hittar du här.

 

Behöver du hjälp att välja rätt Lugnande feromoner till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken typ av produkt i Feliways sortiment du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Feliway, köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr