Start / Varumärken / Mush

Mush Hundmat & Kattmat

Mush Hundmat & Kattmat: Mush är ett finskt familjeföretag som varit verksamma inom hundfoderindustrin sedan 1980-talet. Allt hund- och kattfoder tillverkas i deras egen fabrik i Jakobstad, Finland. MushBarf  har mycket höga krav på sina leverantörer och jobbar framförallt med närproducerade råvaror.

Genvägar: Mush Frysfoder för hund - Mush Frysfoder för katt - Mush Vainu torkat hundgodis

Läs mer om Mush Barf

Kort om Mush Hundmat & Kattmat

Mush målsättning är att ge alla hundar en möjlighet att äta bättre mat, mat som är färsk, ren, oprocessad och fri från tillsatser och onödigheter. Mat hundar och katters kroppar är skapta att äta, mat som bygger upp och stärker, ger energi och matglädje. Mush tror att råfoder är det bästa du kan ge din hund och katt, och vill att mat ska vara en källa till häsa, glädje och livskvalitet.

Mush hundfoder och kattmat innehåller inget spannmål, inga syntetiska tillsatser, konserveringsmedel eller andra konstigheter. Mush frysfoder innehåller endast helt naturliga råvaror och ingredienser.

 

Mush B.A.R.F Foder & tugg för våra hundar & katter


Mush Hundmat för våra hundar

Mush fryst hundfoder finns tillgängligt för alla livstadier, från valpen till den seniora hunden. Hundmaten finns i flera olika kombinationer av proteinkällor för att vara så lik hundens naturliga och vilda kost som möjligt. Mush erbjuder även två varianter av Monoproteinfoder i sin Hellä Serie.

 

Mush Vaisto hundmat

Mush Vaisto betyder på finska instikt. Med Mush helfoderserie Vaisto har de försökt efterlikna hundens naturliga instikt när det kommer till bytesdjur och födointag. Vaisto är helt enkelt uppbyggt på samma sätt med kött, ben och organ samt lite grönsaker för att efterlikna maginnehållet hos gräsätande bytesdjur.

Eftersom Vaisto är sammansatt med naturen som modell så ger det ett skonsamt hundfoder med bra smak och näringsriktig helfoder. Vaisto finns tillgängligt i 800 g, 3 kg och 10 kg förpackningar. 

 

Mush Vaisto Puppy - valpfoder

Vaisto Puppy från Mush är utvecklat till ett balanserat helfoder för hundvalpar som fortfarande växer på höjden. Mush Vaisto Puppy finns idag i två olika varianter som är helt tillsatsfria. På så sätt passar dem även de känsligaste magarna. Vaisto Puppy innehåller lite mer ben än vanliga Vaisto serien då näringsämnen som finns i ben gynnar en stark bentillväxt hos valpar. Likaså innehåller Puppy mycket grönsaker för att se till att avföringen inte blir för hård. Vaisto Puppy används tills dess att valpen vuxit klart på höjden sedan går du över till vanliga Vaisto för vuxna hundar.

 

Mush Hellä

Mush Hellä är resultatet av ett långt och varsamt utvecklingsarbete som svar på önskemål från hundägare. Helle bestå idag av två olika produkter, Hellä Kyckling och Hellä Nöt. Båda varianterna innehåller fermenterade grönsaker rika på mjölksyrabakterier för magens välbefinnande. Även en exklusiv blandning av omega-3 fisk- och olivolja är tillsatta för EPA och DHA-fettsyror. Dessa stödjer kognitiva funktioner och är bra för ögonens och hjärtats välbefinnande. Helläprodukterna är så kallade monoprotein, vilket innebär att de endast innehåller protein från en animalsk källa. 

Hellä är ett skonsamt frysfoder som har hög smältbarhet anpassat för hundar som återhämtar sig från sjukdomar, har hud och tassproblem, till seniora eller allergiska hundar som har olika typer av överkänslighet. 

 

 

Mush Freeze-Dried

Mush Freeze-dried är frystorkade helfoder för hundar med genomgående helt naturliga råvaror och samma höga näringsvärde och kvalitet som vanligt råfoder. I och med att fodret är frystorkat så har det mycket låg vikt och är lätt at tta med sig på resor, uställningar, tävlingar och vandringen.

Frystorkningen är en skonsam konserveringsmetod där vitaminer, enzymer, bakterier, proteiner och inte minst smak bevaras. Samtidigt som vattnet avlägsnas. De frystorkade köttet får lång hållbarhet och behöver endast tillsättas ljummet vatten, låta stå i fem minuter och sedan redo för servering.

 

Mush B.A.R.F Basic 

Mush BARF Basic är en serie framtagen för dig som vill mixa och kombinera kött, ben, organ och grönsaker som du själv vill. Mush Basic finns i Gris-Nöt, Grönsaker, Kyckling, Kycklingorgan och nötvom i praktiska köttbullar. Komplettera med Mush Basic Ben för att tillaga kompletta egenkomponerade måltider till din hund.

 

Mush Vainu

Mush VAINU är torkade smakrika godisbitar och tugg för hundar. Mush VAINU innehåller endast naturliga ingredienser så som torkade kycklinghalsar, nötvom, nöt matstrupe, nötlunga, nöt luftstrupe och tjurmuskel. Alla innehållandes 100% naturliga råvaror från Finland med den högsta kvaliten. Kan ges som belöningsgodisar eller som sysselsättning för en främjad munhygien.

 

Mush kattmat - B.A.R.F för våra katter

Mush Vaisto Kattmat

Mush VAISTO Cat är ett naturligt helfoder för din katt. Vaisto för katt innehåller inga konstigheter, bara ren oprocessad rå mat. Katter är rovdjur skapta och anpassade för att äta en kost som består av små bytesdjur. Katterna föredrar små energitäta måltider rika på protein och fett. Med detta som grund är Vaisto kattmat framtagen för. Vaisto kattmat är baserad på kött som innehåller viktiga aminosryror, mineraler och vattenlösliga vitaminer. 

Mush Kattmat ska helt enkelt vara så ren och enkel som möjligt. Kött och inälvor täcker nästan hela kattens näringsbeohv. Därför har Mush varit sparsamma med andra ingredienser. Mush Vaisto kattmat finns i tre olika alternativ med smidiga köttbullar som är enkla att tina och utfodra din katt med. Mush Vaisto gul är även utvecklad för att passa växande kattungars behov.

 

Vanliga frågor om Mush hundfoder & kattmat

Vart tillverkas Mush hundmat? Alla Mush Frysfoder tillverkas i Jakobstad i finland.


Varför MUSH B.A.R.F.? Enligt Mush så är hunden ett rovdjur och bör äta som ett rovdjur för att må bra. Det betyder alltså att den så långt som möjligt borde äta den mat som den skulle äta ute i naturen så som rått kött, organ, ben och grönsaker. Denna foderideologi kallas allmänt för B.A.R.F. (Biologiskt anpassad rå föda). 

Med Barfutfodring strävar man att efterlikna naturen så långt som möjligt och att skapa en kost som passar hundar och katters kropp. Mush BARF innehåller 90-95% rått kött, organ och ben.

De råa grönsakerna bidrar med fibrer och enzymer samt ger näring åt de goda bakterierna o hundens tarm.

Mush har lång erfarenhet av att utfodra hundar med rått kött, organ, ben och grönsaker och den senaste forskningen visar också att en naturlig kost är bra för hunden.

Många som går över till BARF märker att utfodringen hjälper:
  • vid viktproblem
  • mot allergier.
  • Mot atopi.
  • Mot ledinflammation.
  • Mot muskelproblem.
  • För att eliminera dålig lukt.
Även många som går över till råfoder har märkt att detta ger hunden bättre allmänhälsa, mera energi, bättre aptit, förbättrat immunförsvar med mera!

Mush hundmat daglig dosering & fodergiva? Mush hundfoder fodergiva och dagliga dosering för en vuxen hund är ca 2% av den vuxna hundens vikt. Vissa undantag finns och dessa kan du läsa mer om under respektive produkt.

Mush Dosering & Fodergiva för hund
Hundens vikt Normalaktiv vuxen hund
daglig giva ca 2 % av hundens vikt
Kg köttbullar / dag Gram / dag
2 2 40
5 4 100
10 8 200
20 16 400
30 24 600
40 32 800
50 40 1000
60 48 1200Mush Valpfoder Dosering & Fodergiva? En valp äter ca 5-10% av sin nuvarande kroppsvikt medan den växer, fördelat på 3-4 måltider per dag. En yngre valp runt 8-10 veckor äter ca 10% av sin nuvarande vikt fördelat på fyra måltider per dag. Därefter sjunker det dagliga procentuella behovet medan hunden blir äldre.

Utgå alltid från hur din hund ser ut snarare än att slaviskt följa fodergivor & doseringar.

Mush hundfoder till valpar? Självklart erbjuder Mush flera valpfoder. Dessa heter Mush Vaisto Puppy och är anpassade för valpar som fortfarande växer på höjden.


Säljer ni mush hundgodis? Självklart säljer vi Mush VAINU populära hundgodis och naturtugg. 

Mush kattmat daglig dosering & fodergiva? En vuxen katt behöver äta ca 2-5% av sin vikt varje dag beroende på aktivitetsnivå och ålder. Köttbullarna väger ca 25 gram och är enkla att dela upp. Kattens mat bör delas upp på 2-3 måltider per dag för en vuxen katt. Dräktiga och digivande katter liksom kattungar behöver äta mer och oftare och kan serveras upp till 6 gånger per dag.

Mush Vaisto Kattmat Dosering & Fodergiva per dag
Kattens vikt Antal köttbullar  
kg per dag gram
2 2 50
3 3 75
4 4 100
5 5 125
6 6 150
7 7 175
8 8 200Mush kattmat vid känslig mage? En känslig mage hos katter kan bero på en rad olika saker och därför bör man ta i beaktning om det finns en grundproblematik. Men är katten "endast" känslig i magen vid foderbyte så kan det vara så enkelt att tarm- och magfloran behöver förbättras och byggas upp. Har du en katt med känslig mage så rekommenderar Mush att du börjar med Vaisto Cat Vit eller Vaisto Cat Rosa som båda är lättsmälta. Komplettera gärna med Prebiotika.


Mush till kattunge? För kattungar rekommenderar vi att du använder Mush Vaisto Cat Gul som är anpassad för växande katter.


Mush till dräktig katt? Om du vill utfodra din dräktiga katt med Mush Vaisto Cat så rekommenderar Mush att du blandar Mush Vaisto Cat Rosa med Mush Vaisto Cat Vit för att tillgodose honkattens behov. Mer om hur du BARF utfodrar din katt på bästa sätt kan du läsa mer om på Mushbarfs hemsida.


Mush till katt eller hund med diabetes?

Mush för katter med Diabetes:


Den vanligaste typen av Diabets hos katt kallad typ 2-diabetes kan förebyggas och kontrolleras av god kosthållning. Övervikt hos katter ökar risken för diabetes markand, därför är ett första steg att hålla katten i en god vikt. Kattmat rik på kolhydrater påverkar kattens blodsocker och insulinnivåer vilket kan öka risken både för övervikt och diabetes. Mat rik på protein och mindre kolhydrrater kan på så sätt förebygga att katter med en låg insulinkänslighet att utveckla diabetes. Katter som redan har diabetes får lägre blodsocker och behöver därför mindre insulin om katten äter en kost med mindre kolhydrater. Så med rätt kost kan katten slippa medicinsk behandling helt och hållet. Mush Vaisto Cat innehåller inte några vegetabiliska ingredienser, därför är kolhydratmängden naturligt väldigt låg. Därför kan du ge din katt med daibetes Mush Vaisto Cat.

Mush till hundar med diabetes:

Att använda Mush till hundar som har diabetes är snarlikt svaret för katter. När det kommer till typ 2-Diabetes fungerar kolhydraterna och insulinet liksom för katter. Dvs. högre kolhydratsintag kan öka risken för typ 2-Diabetes även hos hundar. Med andra ord föredrar vi att utfodra hundar med typ 2-Diabetes med ett hundfoder med lägre kolhydratmängd. A? asd
Hur lång hållbarhet har Mush? Frysfoder har en hållbarhet på 18 månader från och med tillverkningsdagen. Frysfodret skall förvaras under -18°C

Olika format på Mush frysfoder? Till störst del finns Mush frysfoder för hund och katt i kötbulleform om 800 g samt 3 kg förpackningar. Miniblock i förpackningar 10 kg finns också.


Innehåller Mush Katt Taurin? Mush Vaisto Cat innehåller inget tillsatt Taurin men givetvis finns naturligt Taurin från hjärta och lungor i de ingredienser som Mush använder i tillverkningen av Mush Vaisto för katter.

 

Behöver du hjälp att välja frysfoder till din hund, katt eller valp?

Vet du inte vilket färskfoder du ska köpa eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta foder efter dina och ditt djurs behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Mush, köp billigt online eller i butik.

Sortering:
Mush B.A.R.F. Basic® Kycklinghjärta hel
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush VAINU Grisknorr
109 kr
Slut
Mush VAINU Nötlunga
69 kr
Slut
Mush VAINU Nötgodis
69 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Gris-Nöt Korv 500 g
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
Mush B.A.R.F. Basic® Kyckling muskelmage
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush VAINU Tjurmuskel
149 kr
Slut
Mush Vaisto® WILD (Ren-Lamm-Älg) 3 kg
OBS! LEVERERAS MED NÖT I STÄLLET FÖR ÄLG FÖR TILLFÄLLET
Mush VAINU Nötvom
69 kr
Slut
Mush VAINU Grisöron
109 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Lax
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
24,50 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Nötvom korv
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
Mush B.A.R.F. Basic® Kyckling utan ben Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Grönsaker
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush HELLÄ Nöt
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
99 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Gris-nöt Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Kycklingorgan Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Nötvom
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush HELLÄ Kyckling
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
99 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Kycklingvingar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® Cat Rosa Kyckling-Gris
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® Cat Vit Nöt-gris
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® Cat Gul Kyckling-Nöt
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
1 2 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr