Start / Varumärken / Peewee

Peewee Kattlådor & Pellets

Peewee Pellets & PeeweeKattlåda: Peewee är en Svensktillverkad ekologisk katt och smådjursströ med ett unikt system för hantering av katters urin och avföring. Peeweesystemet är enkelt, säkert och miljövänligt för dig och din katt. Peewee pellets är unika på många sätt jämfört med liknande pellets. Likaså erbjuder Peewee Kattlåda ett unikt och smidigt sätt för att hantera kattens urin & avföring. Hos oss kan du köpa Peewee kattlådor och Peewee pellets enkelt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om PeeWee

Kort om Peewee Kattlåda & Pellets

Tillverkningen av Peewee träpellets sker i Sverige och är 100% biologiskt nedbrytbara och komposterbara. Träpelletsen tillverkas av sågspån från omsorgsfullt utvalda svenska barrträd så som gran och tall. Många andra sorters kattsand tillverkas av en sorts lera som inte är biologiskt nedbrytbar eller komposterbar och finns endast på fåtal platser på jorden. Den klassiska kattsanden kan också ofta damma, dammet kan vara skadligt för hälsan hos både människor och katter. Sådan kattsand är inte bara sämre för miljön utan även för människor och djur.

 

Kort om hur Peewee pellets & Peewee kattlådor fungerar

Pelletsen från PeeWee är tillverkade av sågspån från svensk tall och gran. De tillverkas alltså av 100 % förnybara råvaror och är 100 % biologiskt nedbrytbara. Träpelletsen har dessutom den unika egenskapen att de absorberar mer fukt än alla andra sorters kattsand. Och sist men inte minst: alla obehagliga lukter absorberas fullständigt. PeeWee-systemet är alltså ett miljövänligt och hälsosamt alternativ. Du sparar pengar och slipper smuts och skadligt damm.

 

Peewee Pellets - Tillverkningsprocessen

 Peewee är en helt svenskproducerad produkt för katter och smådjur. Pelletsen tillverkas i Sverige med trä från svenska granar och tallar. Varför man använder just gran och tall är för att dessa träslag har hög absorptionsförmåga och neutraliserar ammoniakdoft. I motsats från andra träpellets som används till kattlådor finns det aldrig blad eller bark i PeeWee-Pellets. Vid tillverkningen används inga tillsatser över huvud taget. Varken doftämnen eller lim, bindmedel eller annat kemiskt skräp.

Sågspånet från gran och tall pressas samman under mycket högt tryck. I denna process uppnås en temperatur om 120 c, vilket gör att eventuella mikroorganismer, bakterier eller insekter inte kan överleva. Denna process ser även till att Peewee-pelletsen inte kan ruttna eller frysas.

 

Peewee-systemet - Hur Peewees kattlådor fungerar

För bästa möjliga resultat för din katt och din ekonomis skull, ska du alltid kombinera PeeWees träpellets med PeeWee-kattlådorna. Peewees kattlådor och träpellets ger en perfekt kombination och en miljövänlig revolution för alla kattälskare. 

Peeweekattlådorna består av flera delar, där PeeWee särskiljer sig mot normala kattlådor är den speciella insatsen som används i botten av kattlådan. Denna nätade innerlåda separerar Pelletsen som absorberat urin till den undre lådan. Exakt hur detta fungerar kan du läsa om nedan.

När katten kissar i kattlådan från PeeWee försvinner 90 % av urinen ned genom gallret till den undre lådan. Resten av urinen absorberas av pelletsen i den övre lådan. Pelletsen faller isär till sågspån. När katten krafsar i spånet ramlar det ner i den undre lådan. Den övre lådan hålls alltså ren och torr. Precis som kattens tassar och ditt hem.

Man behöver alltså bara kasta bort det smutsiga spånet ur den undre lådan. Om avföringen regelbundet tas bort med hjälp av den speciella lilla PeeWee-skyffeln, är allt som blir kvar en fräsch trädoft. Eftersom man bara behöver fylla PeeWee-kattlådan med 2 cm pellets, och den inte behöver tömmas så ofta, räcker en påse PeeWee-pellets på 14 liter i minst 4 månader.

 

Peewee Kattlådor

I PeeWees urval av kattlådor finns det flera öppna och stängda varianter av kattlådor anpassade just efter PeeWees unika system med insatsen som separerar absorberat material. Söker du en öppen låda med en högre bakkant kan PeeWee Ecominor passa dig och din katt.

 

Peewees olika kattlådor

  • PeeWee EcoMinor - Ecominor finns i flera färger och har en väl tilltagen bakre höjd för att kattens urin inte skall komma utanför kattlådan. Ecominor kattlåda levereras även med en stänkskyddskant. Ecominor kattlådan passar de flesta katter utom hushåll med många katter eller katter större än 6-7 kg.

  • Peewee Ecogranda - Ecogranda är Peewees största öppna kattlåda. Ecogranda finns i flera färger och har också en högre bakkant för att kattens urin skall hamna i kattlådan och inte utanför. Ecogranda passar hushåll med flera katter eller större katter från ca 7 kg och uppåt.

  • PeeWee - Ecoclassic - Peewees första kattlåda med PeeWees unika system. Ecoclassic finns i en mängd olika färger och har en högre instegskant vilket inte passar kattungar lika bra. PeeWee Ecoclassic passar mindre katter under 5 kg.

  • Peewee Ecohus - Peewee Ecohus är PeeWees minsta kattlådehus. Kattlådehuset fungerar precis som övriga PeeWeekattlådor med den speciella insatsen som separerar pelletsen som absorberat urin. Ecohus kattlådehuset har en stor praktisk öppningsbar front och snabbspännen som gör kattlådan enkel att rengöra. Kattlådehuset är även försett med ett aktivt kolfilter som absorberar oönskad lukt. Lådan finns i fera färger. Ecohus passar katter upp till 6-7 kg eller hushåll med en katt.

  • Peewee Ecodome - Peewee Ecodome är Peewees största kattlåda. Precis som övriga kattlådor från Peewee så har Ecodome även Peewees unika separator i botten. Ecodome är lättstädad tack vare smidiga snabbspännen och stor öppningsbar front. Ecodome finns tillgänglig i flera färger och passar större katter eller hushåll med flera katter.

 

Vanliga frågor om Peewee

Hur ofta städar man en Peeweelåda? Peewee kattlådorna behöver städa lika ofta som traditionella kattlådor - det vill säga minst en gång per dag, gärna fler vid behov. Om katten inte krafsar ner spånet till den undre lådan själv, så kan du hjälpa katten genom att använda spaden. 

Behöver du hjälp att välja rätt PeeWeelåda till din katt?


Är du osäker på hur PeeWees träpellets fungerar eller vilken storlek på kattlåda du skall välja till din katt är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt kattlåda och kattsand oavsett behov. PeeWees unika system har fått goda omdömmen i testerna hos kontorsdjuren hos oss.

Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Vi är stolta återförsäljare för Peewee, köp billigt eller till kampanjpris online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr