Start / Varumärken / Standardt

Standardt Hundfoder & Vårdprodukter Online & Butik

Standardt Hundfoder är ett Svenskt företag som tillverkar hundfoder och kosttillskott samt vårdprodukter från västkusten i Sverige som förlitar sig på fullgoda råvaror och kompetens Standardt går även under namnet Standardt Produkter. Sedan 1989 har Standardt hundfoder och kosttillskott tillverkats omsorgsfullt och hela tiden med djurets bästa i fokus. Standardt, en enkel kost med en naturlig biologisk sammansättning för att nå ursprungsdieten. 

Genvägar: Standardt Hundfoder - Standardt Kosttillskott - Standardt Vårdprodukter

Läs mer om Standardt Produkter för hund & katt

Kort om Standardt

Hundens fysiologiska uppbyggna är som den nära besläktade kusinen vargen, det är därför mycket viktigt att kosten är så likt en vargs föda som möjligt. En hund skall äta kött, fett och ben som huvudföda precis som rovdjuret vargen. Kolhydrater bildar hunden själv från aminosyrorna i köttet vid behov och är därför inte nödvändiga i kosten. Att likna den naturliga kosten är något Standardt strävar efter. Det är utifrån den naturliga kosten som hunden bildar sin näring för att överleva, men det finns en väsentlig skillnad mellan en tamhund och ett vilt rovdjur. Vi utfodrar våra hundar varje dag, och därför kan vi inte ge lika kraftig mat, för att hunden fortfarande lagrar sin näring precis som de vilda jägarna gör. Är du nyfiken på Standardts sortiment av hundfoder och kosttillskott så erbjuder vi nästintill hela deras produktlinje hos oss både i vår fysiska butik och online med hemleverans. Saknar du något ur Standardts sortiment så tar vi gärna hem det åt dig.

 

Standardt hundfoder & hundmat

Standardt foder - Hundfoder Tillverkning

Alla Standard hundfoder tillverkas idag av Spannfod i Sverige. De använder så långt som möjligt Svenska råvaror och ingredienser till sina produkter men inte alltid med Svenskt ursprung. Dock har Standardt mycket höga krav på sina råvaror och kontrolleras av både tullen, jordbruksverket med flera. 

 

Standards Hundfoder Filosofi

Standardt erbjuder hundfoder och hundmat för hunden i alla dess olika stadier i livet och aktiviteter. En kost för hund med låg stärkelsenivå för hund. En köttbaserad kost med naturliga näringsnivåer som färsk mat i torr form. Standardt hundfoder har noga komponerat sitt torrfoder för hund så att hunden skall få precis samma nivåer av protein som om hunden skulle fånga bytet själv. Proteinet i en hunds naturliga byte är sällan över 26% och ofta ner till 16%. Fettet i hundens naturliga byte finns i intervallet 12% - 26% beroende på årstid hunden jagar. Animaliskt fett är den bästa energikällan och innehåller alla essentiella fettsyror hunden behöver. Bland annat linolsyra och archidonsyra. I alla hundfoder på marknaden används nästan alltid majs, korn, vete, havre eller potatis som utfyllnad. Dessa råvaror ger upp till tre gånger mer kalorier och förhindrar fettförbränning. Om råvaror används med hög stärkelse/kalorinivå resulterar detta i felaktigt energi och kaloriintag, därför använder Standardt hundfoder ris i sina foder.

Kort och gott så står Standardt hundfoder för en biologiskt anpassad diet mer rätt balans mellan naturliga mängder högkvalitativt protein och fett som matchar hundens specifika förutsättningar. Alltid animaliskt protein och fett med naturliga mineraler och endast en kolhydratskälla som utfyllnad med låg stärkelse och fiberhalt som inte stör hundens näringsupptag. 

Standardt torrfoder för hund

 

Standardt hundfoder sortiment

Standardt hundmat består idag av tre olika sorter:

  • Standardt Mild - hundmat anpassat för den känslige hunden eller hunden med lägre aktivitetsnivå.
  • Standardt Normal är anpassat för normalaktiva hunden i alla åldrar.
  • Standardt Extra är anpassat för den mer aktiva hunden som har ett högre energibehov. Likaså lämplig för växande valpar och unghundar.

Alla Standardt fodervarianter hittar du här.

 

Standardt valpfoder

I dagsläget erbjuder Standardt hundfoder inget specifikt valpfoder utan enligt deras filosofi så ska valpens kost bestå av samma ingredienser oavsett ålder - däremot med anpassad daglig giva och intag.

 

Standardt hundfoder innehåller inte

Alfalfa, Alger, Betor, Betmassa, BHA, BHT, Biprodukter, DL-methionin, Dikalciumfosfat, Dioxiner, Enbär, Fond, Fisk, Frukt, Frön, Fytinsyra, Färgämnen, Glukosamin, Gluten, Grönt te, Hydrolyserade råvaror, Kardborre, Kli, Konserveringsmedel, Korn, L-Taurin, L-Karnitin, L-lysin, L-Metionin, Linfrö, Läkemedel, Lök, Majs, Monokalciumfosfat, Mjölksyrad Kalk, Oxalsyra, Oxider, Potatis, Potatisprotein, Pollen, Raps, Ringblomma, Rotfrukter, Råg, Smaktillsatser, Skal, Skaldjur, Socker, Soja, Sulfater, Syntetiska aminosyror, Tomat, Trikalciumfosfat, Vegetabilisk oljor, Vegetabilisk proteinisolat, Vete, Vetekli, Vitkål, Vitlök, Ärtor, Ärtprotein, Äpple, Örter, Örtextrakt. Ovanstående ingredienser anser Standart inte höra hemma i en köttätares diet. 

 

Standardt kosttillskott & vårdprodukter

Standardt erbjuder även en komplett vitamin- och mineralserie för både hund och katt för dig som gör egen mat och för hundar och katter som kräver lite extra på grund av eller efter sjukdom. Så som till exempel vid rehabilitering eller i förebyggande syfte. I Standardt kosttillskottserie för hund och katt har vi ett gäng fantastiska produkter så som exempel kosttillskott för dig som lagar egen mat till hund och katt men behöver komplettera med fullständig vitamin & mineralmix. Utöver Standardts kosttillskott så hittar vi även ett par vårdande produkter som exempelvis Standardts tassalva och Standardt schampo. Även deras kalksalva är en fantastisk produkt vi många gånger använder själva. Är du mer nyfiken på Standardt hundfoder och torrfoder så kan du läsa mer under respektive produkt.

 

Vanliga frågor om Standardt hundfoder, kostillskott & vårdprodukter

Är Standardt hundfoder tillverkat i Sverige?

Vart tillverkas standardt hundfoder?

Alla standardts hundfoder tillverkas i Sverige. Tillverkningen sker i Spannfods fabrik i vänersborg. 

Är Standardt hundfoder ett helfoder?

Är standardt hundfoder helfoder?

Alla standardts hundfoder är helfoder för hundar och behöver inte kompletteras på något sätt så länge din individ inte har speciella behov på grund av sjukdom eller andra orsaker.

Är allt innehåll i Standardt hundfoder Svenskt?

Är allt innehåll i standardts hundfoder svenskt?

Tvyärr är inte allt innehåll i Standardt hundfoder av svenskt ursprung även om standardt i så stor utsträckning som möjligt använder sig av svenska råvaror. Vissa råvaror som krävs för att tillverka fodret går helt enkelt inte att få tag på i Sverige. Alla Standards ingredienser köps in i råform, vilket de har mycket högre krav på vid införseln till Sverige. Givetvis kontrolleras alla råvaror av tull, jordbruksverket och följer alla svenska lagar. Allt köttinnehåll i Standardts hundfoder är från Sverige och Norge.

Vilket foder ska jag köpa till min valp?

Vilket standardt hundfoder till valp?

Eftersom att standardt inte har ett specifikt valpfoder så fungerar alla deras foder utmärkt även till valpar, det enda du behöver göra är att anpassa mängden hundfoder du ger per dag. Är du orolig att din valp inte får i sig rätt mängd näring så är Standardt Extra är ett hundfoder som passar växande valpar mycket bra!


 
Har Standardt hundfoder smakgaranti? Standardt hundfoder erbjuder som leverantör inte någon smakgaranti på sina hundfoder, däremot har vi valt att erbjuda smakgaranti på alla våra hundfoder oavsett om leverantörerna står för det eller ej. Därför kan du köpa Standardt hundfoder hos oss och om du inte är nöjd eller din hund inte fungerar på Standardt hundfoder så kan du alltid skicka tillbaka påsen till oss eller komma in i vår butik och byta hundfoder. Så länge du gör detta inom 30 dagar från köpetillfället och att minst 80% av säckens innehåll finns kvar samt kan uppvisa kontoutdrag, kvitto, följesedel eller orderbekräftelse. Du bekostar dock eventuell returfrakt.

Hur mycket animaliskt protein innehåller standardt hundfoder? Av 100% råprotein innehåller Standardt Normal 89% +, Standardt Extra 93%+ och Standardt Mild 84%+.

Varför står inte kött som första ingrediens på Standardt hundfoders innehåll? Anledningen till att kött inte står som första ingrediens på standardt hundfoders innehållsförteckning är att de använder sig av en enda så kallad foderbindare. D.v.s Ris och flera animaliska köttkällor. Enligt Jordbruksverkets krav måste en tillverkare av hundfoder redogöra sammansättningen i fallande ordning baserat på mängd(vikt). I och med att standardt endast använder en bindare och inte flera olika som kan skrivas isär så hamnar inte köttet som första ingrediens.

Vad är Standardt metoden?
STANDARDT METODEN - till ett friskt liv
Problem som uppstår på våra hundar har olika lång läkning och rehabiliteringstid. Mycket sällan försvinner problem på några veckor utan det kan ta upp till ett 1 år eller mer. Inget är en quick fix och det krävs en del av matte och husse.
Det tar upp till 8 -10 veckor efter infasning av fodren innan kroppen till fullo tar upp all näring under förutsättning inga bakslag tillkommer. Infasningen kan pågå i allt från 4 veckor till 12 veckor beroende på hundens problem. Samma gäller tillskott om de ska tillföras befintlig kost eller kosten ska förändras till lagad eller som extra näring. Tre måltider jämt fördelat under dagen ger en bra energi och näring. ( kl 7-8, kl 15-17, kl 21-22)
Om hunden ätit eller äter allergifoder, elimineringsdieter, provokationsdiet eller haft immunförsämrande medicin, kortison mm under lång tid har hunden ett försämrat immunförsvar och vi behöver gå mycket långsamt fram i vår förändring av kosten.
Hudbehandlingen, om det är hudproblem som ska åtgärdas går hand i hand med kostens process.
När huden ser bra ut, det är då det verkliga arbetet att stärka upp påbörjas. Att vara extra noga och inte tro att nu är det bra utan fortsätta med hudbehandlingen regelbundet, noggrant och varje dag. Vid fällning och vid löp(hormonella perioder) är det extra viktigt eftersom kroppen kräver mer näring vid dessa tidpunkter.
Något som är bra att ha i minnet.
🟢Nu följer ett långt inlägg med olika tillvägagångssätt för råd vid hudproblem.
Hundar med diagnoser och hudproblem som Atopiska utslag, Allergi, hudinflammationer, hudinfektioner, eksem, hotspot, svamp, öronproblem.
🟢STEG 1
ALLT godis ska tas bort, torkat i alla former eftersom det innehåller koncentrerat protein och histamin med höga värden ex, torkad kyckling, lever, kött i alla naturliga former,
torkade öron, tjurmuskel, knorrar alltså allt med koncentrerade proteiner i.
Det bästa att ge som godis när problemen uppstår är ett foder som innehåller högst 20 % protein i torr form och proteiner som är fullvärdiga inte från vegetabilier. Äter hunden redan ett sådant torrfoder är det detta som ska ges som godis.
Klarar hunden att äta märgben utan kött är det bra. Hundar med magproblem kan detta vara svårt för och då gäller det endast att ge torrfoder med lågt protein som godis.
⚠ Ges foder som innehåller ärtor, bönor, linser, fisk, tomat, äpple, päron, alger, linfrö, säd, vegetabiliska oljor måste dessa foder bytas.
Och om maten ni ger har högt råprotein i sitt innehåll i torrfodret eller färskfodret ska dessa proteinerna minskas.
Oavsett vad för foder ni ger ska fodret ges med 3 mål per dag, 7-8 på morgonen, 15-17 på eftermiddagen och vid 21-22 tiden.
Näring och energi blir jämnt fördelat och tas upp bättre eftersom portionerna är mindre.
Ges torrfoder kan även det ges uppblött med hälften vatten som sugits in innan servering för en lugnare magmiljö.
Fodret förbearbetas när det är fuktigare och hjälper magsaften med nedbrytningen som är skonsamt för magsäcken.
Det är givetvis viktigt att hunden äter sin mat (nuvarande foder) och om inte får hunden inte i sig den näring den behöver för att kunna bli frisk.
Har hunden magproblem är det dessa som först ska åtgärdas. Om det är dålig matlust, illamående, äter gräs-pinnar, kräks galla mm tillför Standardt PH Balans enligt rekommendation till hundens vikt.
Har hunden diarre används även Standardt Mage.
Vid magproblem 5 mål per dag. kl 7, kl 11, kl 15, kl 19, kl 22.
Äter inte hunden på morgonen är det viktigt med ett sent mål och här kan Standardt PH Balans tillföras för att lugna magsaftproduktionen.
🐾🐾🐾🐾🐾
OBS!!!!!
Äter hunden mediciner ska de enligt veterinärs ordinationer fullföljas. Det är mycket viktigt.
Mediciner fasas ut när hudproblemen är borta och i samråd med veterinär.
🟢 PARALLELLT med STEG 1
Hudbehandling
Sedan följer saltvattenskölj och bad. Varje dag och vid akuta angrepp på huden där utslag, eksem mm finns. Hudbehandlingen ska finnas med i den dagliga skötseln tills hunden är fri från sina besvär.
Schamponera med Standardt Läkotvätt vid behov, hur du gör och när du ska göra det står på flaskan.
1 liter vatten + 1,5 tsk salt som koka. Sköljs ljummet på kroppen, ljumskar mm, i öron, tassar och på områden där huden är påverkad.
Utslagen smörjs med Standardt Kalksalva varje dag och flera gånger varje dag vid behov tills utslagen har läkt. Sårskorporna som bildas ska tas bort innan och efter sköljning så att såren kan läka inifrån, torkas väl och smörjs med Standardt Kalksalva därefter.
TASSARNA sköljs som kroppen varje dag, torkas noga och väl och smörjs med Standardt Kalksalva flera gånger per dag tills de är återställda sedan följer underhåll så inte väta och fukt ska kunna påverka igen. Trampdynor återfettas med Standardt Tassalätt.
ÖRONEN fylls i örongången, mindre hund 1-2 ml, medelstor hund 3 ml och stor hund 4 ml med ljummet saltvatten, massera öronbasen. Låt hunden skaka ur örat och torka ytterörat noga. Upprepas dagligen tills örat återfått sitt normala skick. Medicin eller annat återfettande öronmedel tillförs vid behov om det är ordinerat av veterinär efter sköljning.
SNOPPEN sköljs på samma sätt med en spruta med ljummet saltvatten. Spruta in saltvattnet via förhuden, håll i förhunden och släpp ut saltvattnet upprepa 2 ggr i följd och 1 gång per dag tills snoppen är ren och inte visar symtom.
VULVA,LJUMSKAR, ARMHÅLOR, HAKA sköljs som kroppen varje dag, torkas noga och väl och smörjs med Standardt Kalksalva flera gånger per dag i vecken runt tills den är återställd. Därefter följer underhåll så inte väta och fukt ska kunna påverka igen.
ÖGON sköljs med ljummet saltvatten, fyll en bomullspadd med saltvatten och krama ut över ögat. Torka och upprepa minst en gång per dag till ögat är fint igen. Är medicin rekommenderad följs även dessa råd. Är huden påverkad under ögat kan man smörja med Standardt Kalksalva tills det är borta.
🟢Håll päls och hud luftig. När den är det blir inte huden innestängd och man får bort fukt och väta och man slipper utslag, eksem och inflammationer.
Schamponera med Standardt Tvättalätt eller Läkotvätt vid utslag och behov , hur du gör och när du ska göra det står på flaskan.
Vid fällningen hjälper ni hunden genom att kamma , borsta och bada, torka noga gärna med fön för att underlätta fällningen och undvika utslag.
Badar hunden i insjöar ska ni duscha eller schamponeras, Standardt Tvättalätt av noggrant efteråt och torka väl, gärna med fön.
För att se mer ingående om hudbehandlingarna/pälsfällning finns en specifik information om detta här på vår Fb sida, bara att scrolla nedåt
🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢
Efter någon vecka när mattider och hudbehandling följts ser vi över hur hunden reagerat på denna första tid.
Här följer möjligt foderbyte eller tillskott som tillförs beroende på hur hunden mår i hud, tassar mm
Om vi börjar med foderbyte är det av yttersta vikt att börja mycket försiktigt. En hund med långvariga problem, varit medicinerad, haft olika dieter eller är i en hormonell fas som många unghundar är måste det gå väldigt långsamt för att kroppen ska ta upp den nya näringen sakta.
Näringsnivåerna är inte i balans och de kan reagera på väldigt mycket eftersom de är känsliga i denna fasen.
Vi gör oftast ett byte av mat under ca 8 veckor.
⚠ Om hunden har lever - njur - pancreasproblem ska inte fodret bytas och det ni kan följa av våra råd är endast hudbehandlingen. För att kunna ge hundar med dessa problem råd krävs en noggrann anamnes (historia av sjukdom mm) hur vi ska gå vidare för att få en frisk individ gällande hudproblemen är det kontakt med oss via mail och individanpassad kost som måste beaktas med noggrannhet utifrån hundens diagnos.
🟢🟢 STEG 2
Torrfoder byte efter någon några veckas påbörjade konsultationer
Första vecka vid foderbyte
Byt ut 1/8 del av torrfoder till Standardt Mild. Blanda noga och fördela maten över 3 mål
Andra veckan
Byt ut 2/8 delar av torrfodret till Standardt Mild. Blanda noga och fördela maten över 3 mål
Tredje veckan
Byt ut 3/8 delar av torrfodret till Standardt Mild. Blanda noga och fördela maten över 3 mål
Så här fortsätter ni vecka för vecka till allt är utbytt mot Standardt Mild.
Varje gång ni höjer och tar bort ursprungsmaten ska avföringen var fast och brun.
Därefter väntar man och ser hur kroppen utvecklas av maten och av hudbehandlingen.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾
Färskfoder balansering. Färskfoder innehåller viss näring som mineraler, vitaminer och i vissa fall tillsatta vitaminer och mineraler.
⚠️Inga ärtor, bönor, linser, fisk, tomat, potatis, äpple, päron, alger, linfrö, säd, vegetabilier (sallad, , kål) ska tillföras den lagade maten.
Oftast ger hundägaren 2% av hundens vikt när färskfoder ges.
Vid hudproblem och olika Allergidiagnoser behöver färskfoder givan minskas.
Börja med att minska köttintag till under hälften och tillföra överkokt parboiled ris och finriven kokt morot, 3 delar ris 1 del finriven kokt morot. Överkokt parboiled ris, vatten enligt dosering + 50 % extra vatten i 60 minuter på låg värme och lägg i den finrivna moroten de sista 10 minuterna.
10 kg hund, 3 mål per dag, se tiderna ovan
75 g färskfoder + 200 g överkokt parboiled ris och 25g finriven kokt morot + 1 tsk isterfett + 0,5 tsk Standardt Omega 3. Blanda väl.
Tillför Standardt Laga Mat med halv dosering 4 krm till hundens vikt 10 kg som fasas in med 1/4 del, 1 krm om dagen i en vecka. Öka till 2/4 delar, 2 krm om dagen andra veckan. 3/4 delar tredje veckan och 4/4 delar sista veckan.
20 kg hund, 3 mål per dag
150 g färskfoder + 400 g överkokt parboiled ris och 50 g finriven morot + 2 tsk isterfett + 1 tsk Standardt Omega 3. Blanda väl.
Tillför Standardt Laga Mat med halv dosering 8 krm till hundens vikt 20 kg som fasas in med 1/4 del om dagen i en vecka. Öka till 2/4 delar om dagen andra veckan. 3/4 delar tredje veckan och 4/4 delar sista veckan.
30 kg hund, 3 mål per dag
250 g färskfoder + 600 g överkokt parboiled ris och 75 g finriven kokt morot + 3 tsk isterfett + 1,5 tsk Standardt Omega 3. Blanda väl.
Tillför Standardt Laga Mat med halv dosering 12 krm till hundens vikt 30 kg som fasas in med 1/4 del om dagen i en vecka. Öka till 2/4 delar om dagen andra veckan. 3/4 delar tredje veckan och 4/4 delar sista veckan.
Varje gång ni höjer tillskotten ska avföringen var fast och brun.
OBS! Vid kyla, regn, aktivitet kan den totala mängden mat behöva höjas eftersom det kräver mer näring och energi vid kallare, fuktigare väder och vid aktivitet.
🍀🍀🍀
EGEN LAGAD MAT med , LÅGPROTEINKOST RECEPT – 15kg HUND, 3 mål per dag enligt tiderna ovan
🐾 INGREDIENSER
Köttfärs av viltkött eller/och lamm (även en viss del vom eller mald lever kan tillföras).
Parboiled ris ( ingen annan sort och överkokt.
Grönsaker (ex. morot)
Fett
Vitaminer och mineraler
⚠️Inga ärtor, bönor, linser, fisk, tomat, potatis, äpple, päron, alger, linfrö, säd, vegetabilier (sallad, spenat, kål) ska tillföras den lagade maten.
🐾 MÄNGD
(Använd ett köttslag i sänder)
150 g köttfärs eller 100 g färs + 50 g vom eller 25 g mald lever för att öka smaklighet
400 g överkokt parboiled ris
50 g kokta finrivna grönsaker, ex. morot (Vid övervikt ökar ni grönsakerna och minskar riset)
1 msk kvarg (Lindahls Naturell)
1 msk ister (Ica Maxi) eller Osaltat smör
🐾 TILLAGNING
Köttfärsen ska vara rå men (köttfärsen kan även kokas).
Använd köttbuljongen till riset enligt dosering + 50 % extra vatten i 60 minuter och lägg i den finrivna moroten de sista 10 minuterna.
Blanda väl alltihop köttfärsen, riset och grönsakerna.
Först när ingredienserna svalnat blandas tillskotten i.
Tillskotten ska fasas in under 4 veckor
Standardt fiskolja halv viktdosering
Standardt Immun eller Immun+ enligt viktdosering
Standardt kalk+ enligt viktdosering
ELLER
Standardt Laga Mat enligt viktdosering + Standardt Fiskolja enligt halv viktdosering
Utfodring (behåller normal kroppsvikt)
Kroppsvikt Beräknad fodermängd
2.5 kg ca 150 g
5 kg ca 250 g
10 kg ca 475 g
18 kg ca 700 g
27 kg ca 1100 g
36 kg ca 1300 g
OBS! Vid kyla, regn, aktivitet kan den totala mängden mat behöva höjas eftersom det kräver mer näring och energi vid kallare, fuktigare väder och vid aktivitet.
🐾🐾🐾🐾🐾
Hund med magproblem som äter specialfoder och det är ett fungerande foder för magproblemet byter vi inte detta.
Utan börjar att tillföra Standardt kalk+.
Tillför med halv dosering till hundens vikt, fasas in med 1/4 del om dagen i en vecka. Öka till 2/4 delar om dagen andra veckan. 3/4 delar tredje veckan och 4/4 delar sista veckan. Därefter påbörjas infasning av Standardt Immun eller Immun+ med halv dosering som fasas in med 1/4 del om dagen i en vecka. Öka till 2/4 delar om dagen andra veckan. 3/4 delar tredje veckan och 4/4 delar sista veckan.
Ingen ökning av tillskotten om inte avföringen är fast och brun.
I dessa fall kan det behövas kontakt med oss om ägaren vill försöka göra ett foderbyte men först efter att tillskott används i några månader.
🍀🍀🍀🍀🍀
Läs noggrant vad som kan passa in för din hund gällande råden om maten. Desto mindre förändringar som görs i kosten är det bästa när kroppen är i obalans och vid byte och omlagd kost är det lång infasning som gäller.
🍀För att avsluta med en uppmaning .... DET TAR TID och kan vi inte nog påpeka att det tar tid.
Ju längre tid hunden haft problemen, medicinerats, haft olika dieter mm desto längre tid tar det att bli frisk. Det tar upp till 16 veckor för kroppen att kunna ta upp näringen till fullo. Bakslag kommer och går i början och speciellt vid fällning och vid löp.
Vi säger att det tar upp till 1 år innan näringsbalanserna är återställda och hunden är symtomfri om inget oförutsett inträffar på vägen.
🍀Som ni alla kan se är det noggrann koll varje dag av hud och behandling för att uppnå ett bra resultat. Och är huden fin ska den ändå behandlas regelbundet en gång i veckan för att bygga upp skyddet i huden som stärker mot yttre påverkan. Regelbundna bad, Standardt Tvättalätt för att hålla hud och päls fräsch är mycket viktigt.

Behöver du hjälp att köpa rätt hundmat & kosttillskott till din hund eller katt från Standardt?

Vet du inte vilket hundfoder eller kosttillskott du skall köpa till din hund eller katt i standarts sortiment är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundfoder och kostillskott i Standardt sortiment oavsett problem. Standart hundfoder har fått goda omdömmen av vår egen testpanel. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Standardt, köp standardt hundfoder billigt  online eller i butik med gratis hemleverans.

Sortering:
Standardt Normal
från 199 kr
Slut
Standardt Mild
från 199 kr
Slut
Standardt Kalksalva
89 kr
Slut
Standardt Extra
från 199 kr
Slut
Standardt Immun
från 109 kr
Slut
Standardt Laga Mat
från 115 kr
Slut
Standardt Kalk Plus
från 99 kr
Slut
Standardt Mage
169 kr
Slut
Standardt Päls B-Vita
från 99 kr
Slut
Standardt Benmjöl
från 119 kr
Slut
Standardt Biotin
255 kr
Slut
Standardt PH-Balans
169 kr
Slut
Standardt Aptit
95 kr
Slut
Standardt Blodmjöl
från 99 kr
Slut
Standardt Immun Plus
KAMPANJ
från 230 kr
Slut
Standardt Led & Brosk Pulver
från 415 kr
Slut
Standardt Led & Brosk Tabletter
från 415 kr
Slut
Standardt Start Mix
från 159 kr
Slut

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr