Start / Varumärken / Tetra

Tetra Fiskmat & Akvarietillbehör

Tetra är idag världens störta tillverkare av akvarie och dammprodukter. Tetra är verksamma i över 90 länder och har lång erfarenhet av foder och preparat för fiskar och avkarium. Idag är Tetra välkända för Tetra Aquasafe och flera fiskmatssorter som Tetramin, Tetrarubin och Tetras olika testkit för vattenkvalitet.

Tetra Vattentest - Tetra Fiskmat - Tetra Vattenberedning - Tetra Semester- & Weekendfoder för fisk

Läs mer om Tetra

Kort om Tetra

Redan 1951 började idén om företaget Tetra för att sedan utvecklas till att bli ett fullfjädrat företag med över 20 anställda 1962. Vid den tiden hade grundaren Dr Ullrich Baensch registrerat över 15 patent för tillverkning av fiskfoder och produkter relaterade till detta. På 1970-talet expanderade Tetra globalt och finns nu i många länder världen över.

Tetra jobbar idag mycket med hållbarhet med allt från produktion, förpackningar, logistik och med sina anställda. Tetra tar vår miljö på allvar.

 

Tetras produkter för våra akvarium


Tetra Fiskmat

Tetra idag är mest igenkända för deras flingfoder för fiskar så som Tetra Tetramin Flakes som finns i en mängd olika utföranden, allt från Flakes till granulater och crisps. Tetramin kan användas som helfoder till de flesta tropiska fiskarna. Tetra TetraPro är Tetras vidareutveckling av Tetramin-serien som ger en bättre näringsprofil och bättre naturliga färgstärkande egenskaper för våra akvariefiskar. 

Tetra Vattenberedning - Aquasafe

För att säkerställa att vårat kranvatten ger en bra miljö för våra akvariefiskar så används vattenberedningsmedel så som Tetra Aquasafe. Aquasafe säkerställer att fiskarnas stressnivåer minskas, akvarievattnet hålls klart liksom neutraliserar kemikalier som kan finnas i vårt kranvatten.

 

Tetra Vattentest för vattenkvalite

Tetra erbjuder även ett komplett utbud av vattentester för att säkerställa vattenkvalitén i vattnet. Allt från kompletta testkit som testar koldioxid, hårdhet, pH, Nitrit och nitratvärden.

 

Vanliga frågor om Tetra

Hur mycket weekendfoder ska jag ge till mina fiskar? En fullständig utfodringsguide med Tetramin Weekend kan du läsa mer om under respektive semesterfoderprodukt.


Hur mycket mat ska jag ge mina fiskar? Hur mycket du ska mata dina fiskar per dag beror på hur många fiskar och vilka fiskar du har. Grundregeln vid utfodring av akvariefiskar är att maten skall vara uppäten inom 2-3 minuter bortsett från bottenlevande fiskar. 

Mata hellre flera gånger och mindre per gång än tvärt om. Övermatning av fiskarna kan leda till att akvarievattnet blir giftigt. En komplett guide för utfodring av akvariefiskar kan du läsa mer om här.

 

Behöver du hjälp att välja rätt testkit, vattenberedning eller fiskmat?

Vet du inte vilken fiskmat du behöver eller som passar dina fiskar? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta fiskmat efter dina fiskars behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är använder Tetras fiskmat själva, köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr